Moda
Platinasti jubilej kraljice Elizabete II.

Odjećom za kraljičin jubilej Kate Middleton odala je počast princezi Diani, vjeruju mnogi

  • Danas je vojnom smortom, a zatim i pozdravljanjem puka s balkona Buckinghamske palače, počela četverodnevna proslava platinastog jubileja kraljice Elizabete II.
  • A naravno da su oči bile uprte i u modne kombinacije dama iz kraljevske obitelji. Dok se kraljica odlučila za za sebe tipičan kostim i šešir, ovaj puta u blijedo ljubičastoj boji, zanimljiviji je bio odabir Kate Middleton
  • Kate je nosila bijelu kaput-haljinu s reverima kao na muškom sakou i šešir raskošna oboda u kontrastnim bojama. Što je mnoge podsjetilo na jedan outfit Lady Di

Kate Middleton odjenula je bijeli kaput-haljinu, ali i šešir koji podsjećaju na one koje je nosila Lady Di na smotri britanskih učesnike Golfskog rata 1991. godine. Vojvotkinja je ovaj kaput već jednom nosila, dakle nije kupljen za ovu svečaniju od svih svečanih prilika već Kate reciklira (bravo Kate!) - nosila ga je prošle godine na prijemu G7 svjetskih vođa, a nosi potpis Alexandera McQueena. Koji je, usput budi rečeno, bio i dizajner njezine vjenčanice. Naravno, šešir u kontrastnoj mornarsko plavoj boji koja je kombinirana s bijelom izradio je Philip Treacy.

Platinasti jubilej kraljice Elizabete II. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Cjelokupni styling može se usko usporediti s odjećom koju je Diana nosila 1991. dok je promatrala paradu vojnog osoblja koje je služilo u Zaljevskom ratu. Princezina kaput-haljina, također u bijeloj boji, imala je sličan križ preko zatvarača i veliki bijeli šešir s kontrastnim širokim obodom.

Kate se paradom provezla u kočiji sa svekrvom Camillom Parker-Bowles (koja je nosila prugastu svijetloplavu haljinu uz odgovarajući šešir mint plave boje) i svoje troje djece princom Georgeom (8), princezom Charlotte (7) i princom Louisom (4) nakon koje je s balkona Buckinghamske palače kraljica Elizabeta II. pozdravila ushićeni puk i britanske vojnike. 

Platinasti jubilej kraljice Elizabete II. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Vojvotkinjina odluka da ponovno odjene komad iz svoje etablirane garderobe slijedi trend koji Kate pomno prati ove godine, ne pokazujući mnogo novih odjevnih kombinacija. Značajni događaji na kojima je do sada ponovno nosila već poznate komade su Uskrsna nedjeljna misa u kapeli St. George's Windsor, služba Anzac Day u Westminsterskoj opatiji i Garden Party organiziran u Buckinghamskoj palači u ime kraljice u svibnju.

Kraljevski ansambl za današnju smotru Trooping the Color imao je još jednu blisku vezu s Dianom, u odabranom nakitu. Kate je nosila više dragog kamenja, od dijamanata i safira, uključujući par naušnica i privjesak ogrlicu za koje se zna da su napravljeni od komada ostavljenih princu Williamu kada mu je majka umrla 1997. godine. Kate ih nosila u brojnim prilikama, a pristaju i velikom zaručničkom prstenu od safira i dijamanata koji je Diana nosila tijekom braka i koji je William poklonio supruzi 2010. godine.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0