Moda

Odabrali smo 5 najljepših modela haljina koje ćemo nositi cijelo proljeće

  • Haljine su najženstveniji komad u našem ormaru, ističu našu ljepotu, a s proljećem dolazi njihovo vrijeme
  • Ove se godine rado nose haljine s različitim printom: cvjetne, karirane, životinjskog ili patchwork uzorka...
  • Uz 5 haljina različitog uzorka složili smo 5 stajlinga koje možeš početi nositi već sada, a inspirirat će te i za nove proljetne kombinacije - dodatnu inspiraciju potraži na stranici City Mix&Match

S prvim toplijim danima sve češće nosimo haljine - njihovo vrijeme je došlo, a nosit ćemo ih cijelo proljeće i ljeto. Sada još "bojažljivo", s kaputima, bundicama i čizmama, ali njihova puna sezona očito već počinje. Uzorci koji se na haljinama nose maštoviti su i brojni: životnjiski uzorak već nekoliko godina ne silazi sa scene dok je modni pridošlica ove godine patchwork uzorak, najavljen kao jedan od najvrućih trendova za 2021. Vječnu pak inspiraciju pronalazimo u ženstvenom cvjetnom uzorku, opuštenom kariranom i uzorku lanaca koji korijene vuče iz Versaceovih kreacija i s Hermèsovih šalova. A tu su i nezaobilazne točkice...

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Upravo s haljinama tih pet printova složili smo pet stajlinga idealnih za kraj zime i početak proljeća. U vrijeme kad se priroda, a pomalo i mi budimo iz zimskog sna, haljine nosimo s vedrim, žarkim bojama, pridružujući im nebesko plavu, ružičastu, lila, akvamarin, crvenu, žutu... Neka ovaj najženstveniji komad od svih zablista u punom sjaju!

1. Zelena romantika 

Vesele, razigrane i vječne. Točkice na haljinama dolaze u dvije varijante: one sitne su elegantnije i "ozbiljnije" dok su one krupne zabavnije i odražavaju određen stav. Posljednjih su godina vrlo nošene i prozirne tkanine poput organze na kojima se točkice izvedene kao izbočine u teksturi. 

 | Autor:

Haljina na točkice, H&M - 151,00 kuna; kožnata jakna, Mango - 899,90 kuna; crvene štikle, Aldo - 640,00 kuna; ruksak s aplikacijama, Aldo - 590,00 kuna; sunčane naočale Celine, Ghetaldus optika  - 2669,40 kuna; parfem Guerlain, Absolus D'Orient Patchouli Ardent, 125 ml, Douglas - 1285,00 kuna - sve dostupno u City Centeru one.

2. Haljina s cvjetnim uzorkom

Možemo li cvjetnu haljinu nazvati kraljicom svih haljina s uzorkom? Mislimo da možemo. Riječ je o najromantičnijem uzorku, na najženstvenijem komadu odjeće - naravno da se u njoj dobro osjećamo jer kako ističe našu nježnu stranu, tako naglašava i privlačnost. A cvjetnih je uzoraka i boja bezbroj i teško je odabrati samo jednu koju ćemo nositi ovog proljeća...

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

Haljina cvjetnog uzorka, Mango - 449,90 kuna; visoke čizme, Mango - 449,90 kn; čipkasti grudnjak, Yamamay - 299,00 kuna; torbica, Aldo - 255,00 kuna; naušnice, Mango - 79,90 kuna - sve dostupno u City Centeru one.

3. Karirana haljina 

Karirani je uzorak možda i najmanje formalan od svih - potekao od škotske narodne nošnje preselio se isprva na odjeću koja se nosila u opuštenim prilikama, vikendom na ladanju te na košulje drvosječa. Karirana haljina daleko je od ruralnog života, ali zadržala je tu jednostavnost pa je idealan i vrlo praktičan komad u kojem možemo i na posao ili faks i na šetnju prirodom ili tržnicu.  

 | Autor: Karirana haljina, H&M - 378,00 kuna; traper jakna, Stradivarius - 229,90 kuna; čizmice Jenny Fairy, CCC- 114,00 kuna; torbica Aurora, Carpisa - 269,00 kuna; bočica za vodu, Stradivarius - 119,90 kuna; ručni sat, Tissot, Krona trgovina - 5250,00 kuna; - sve dostupno u City Centeru one.

4. Haljina animal uzorka

Nismo na safariju, ali tigrovi, zmije, zebre, leopardi i krokodili su oko nas. Zavirimo li u trgovine, vidjet ćemo da nas životinjski printovi nisu napustili ni u novim proljetnim kolekcijama pa se tako i dalje nose i na haljinama. Ako pripadaš animal timu, odaberi što ćeš biti: opasna velika mačka ili zavodljiva u zmijskoj koži? P.S. Uzorak koji možeš kombinirati s baš svakom bojom je zebrasti, kažu znalci. 

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

Haljina animalnog uzorka, Zara - 229,90 kuna; plavi kaput Orsay - 449,90 kuna; salonke, DeeZee, CCC - 229,00 kuna; torbica, Aldo - 490,00 kuna; sunčane naočale Max Mara, Ghetaldus optika - 1376,00 kuna; parfem Miss Dior Roses n'roses, 50ml, Douglas - 669,00 - sve dostupno u City Centeru one.

5. Haljina s uzorkom lanca

Neki modni trendovi dolaze i odlaze, neki se uspijevaju zadržati i po nekoliko sezona na modnoj sceni. Upravo je to slučaj s 'chain printom', odnosno uzorkom s lancima. Prije dvije godine poharao je kolekcije high street brendova, a sad dolazi u novim i novim varijantama. Možda manje sliči luksuznim Hermès i Versace originalima od kojih je potekao, ali i dalje vrlo cool. 

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

Haljina s uzorkom lanaca, Zara - 299,90 kuna; kaput, Orsay - 500,00 kuna; crvene lakirane čizmice, Stradivarius - 195,90 kuna; mornarska kapa, Zara - 139,90 kuna; torbica Aldo - 530,00 kuna; sunčane naočale Jimmy Choo, Ghetaldus - 1344,00 kuna - sve dostupno u City Centeru one.

Kako nositi haljinu s uzorkom, koju odabrati i još nekoliko savjeta...

1. Boja koja prati uzorak ili mu kontrira?

Najskladniju kombinaciju dobit ćeš ako se neka od boja s haljine ponovi i u ostatku stajlinga - na kaputu ili cipelama. No danas je u modi sve dopušteno, pa dobro može izgledati i kombinacija s poptuno drugim bojama. Može biti čak i zanimljivija.

2. Jesi li nježna ili opasna?

Najženstveniji i najromantičniji uzorci su svakako cvjetni i točkice, nestašni i nešto manje elegantni su karirani uzorak i prugice dok je za sve "opasne" cure rezerviran animalni: leopard, zmija, tigar... Najotkačeniji i vrlo originalni mogu biti apstraktni geometrijski uzorci.

3. Jedan ili dva uzorka?

Usudi se spojiti dva ili čak i više uzorka u svom stajlingu. No onda vrijedi sljedeće pravilo: ako se uzorci na odjeći ne podudaraju, tad moraš pripaziti da se njihove boje podudaraju.

Photo: None

Komentari 0