Moda 11. srpnja 2012.

Odaberite badić prema vašem obliku tijela

Thinkstock.
1/31

Godišnji odmor, sloboda, opuštanje i uživanje na lijepim plažama – sve to donosi ljeto. No, s ljetom dolazi i mrska kupnja kupaćeg kostima. Postavlja se uvijek isto pitanje – kako odabrati idealni badić koji prekriva nedostatke, a ističe adute? U suradnji s hrvatskim dizajnerom Aleksandrom Žarevcom donosimo korisne savjete kako bi shopping kupaćeg kostima bio što uspješniji.

Možda se čini da malo toga možemo prekriti u kupaćem kostimu. No, uzorak, boja i njegov kroj u prvi plan mogu staviti fizičke prednosti, ali i nedostatke. Savršen badić nije mit i uz dobre savjete nije ga teško naći.

Povratak retro kupaćih kostima

 | Autor:

Mladi hrvatski dizajner Aleksandar Žarevac je u sklopu svoje kolekcije predstavljene na Perwoll Fashion.hr Cruiseu prikazao i kupaće kostime koje odišu retro prizvukom. Dizajner je pogodio trend jer su se retro kupaći kostim vratili u punom sjaju.

„Osim što djeluju cool, u takvom modelu badića izgledat ćete profinjeno i damski. Svakako je najvažnije što pristaju skoro svim oblicima ženskog tijela, a odlična vijest za sve žene koje žele prikriti neke sitne nedostatke je da sužuju struk i vizualno produžuju noge. Upravo zbog toga ove godine sam i ja odlučio u sklopu cruise kolekcije predstaviti retro kupaće kostime među kojima se mogu naći dvodijelni, jednodijelni, ali i modeli koji vizualno stvaraju obline. Što se tiče boja, odlučio sam se za crnu i bijelu (ne)boju iz razloga što će svaka žena u njima izgledati profinjeno i elegantno, a poznato je da crna najviše „skida“ kilograme dok bijela djeluje suprotno. Što znači da svaka žena, ovisno o tome želi li izgledati mršavije ili istaknuti obline, može naći nešto za sebe“, objasnio je Aleksandar.

Većini žena prvo skidanje u kupaći kostim predstavlja neugodnost. Teško je zatomiti osjećaj da su svi fizički nedostaci izloženi pogledima javnosti. No, idealni kupaći kostim upravo ima zadatak da u prvi plan izloži sve fizičke prednosti, a prekrije nedostatke. Ovisno o tome što vam je fizička boljka, birajte badić. Koliko god vam se određeni model ili boja sviđali, provjerite paše li i vašem obliku tijela.

 | Autor:

 | Autor:

Male vs. velike grudi

Pogotovo kad je veličina grudi u pitanju, prikladan kupaći kostim čini čuda. On može vizualno povećati grudi, smanjiti ih i pružiti im dobru potporu.

Najbolji izbor za žene s malim grudima jesu dvodijelni kupaći kostimi jakih boja i uzoraka koji je u gornjem dijelu povećan raznim volančićima ili naborima“, istaknuo je Aleksandar Žarevac.

Cvjetići, neobični geometrijski oblici, razne pruge i šare – male grudi obožavaju upadljive uzorke. Kao što je dizajner istaknuo, birajte one badiće čiji je gornji dio dodatno ukrašen. Neizostavni su oni modeli čiji je gornji dio postavljen te ima push up efekt, kao i banana modeli koji su kao stvoreni za žene s manjim grudima. Lijepo izgledaju, pružaju elegantan oblik grudima i dovoljnu potporu. Izbjegavajte jednobojne nepostavljene trokutiće kao i tanke trake koje će spljoštiti grudi.

„Što se tiče velikih grudi, tu je situacija posve drukčija. Izbor boja bi svakako trebao biti usmjeren prema tamnijim bojama, a gornji dio bi trebao biti dodatno učvršćen. Preporuka su svakako jednodijelni kupaći kostimi, a u slučaju dvodijelnog gornji dio bi trebao imati dodatnu traku ispod grudi."

Izbjegavajte volane i nabore, upadljive uzorke, banana modele, trokute s tankim trakama. Velikim grudima je prije svega potrebna dobra potpora. Uvijek birajte debele bretelice koje su stvorene za veće grudi.

 | Autor: Istaknuti bokovi i stražnjica

Kruškoliki oblik tijela muči brojne žene prilikom odabira kupaćeg kostima. U ovom slučaju potrebno je odabrati one badiće koji prekrivaju nedostatke.

Žene s jačim bokovima i stražnjicom trebaju birati veći donji dio u obliku kratkih hlačica, po mogućnosti u tamnijim bojama. U ovom slučaju u obzir dolaze i jednodijelni i dvodijelni badići. Treba imati na umu da dvodijelni najbolje funkcionira kada je donji dio jednobojni dok je gornji u više boja. Moja preporuka su svakako retro kupaći kostimi, koji, kao što sam već spomenuo, prekrivaju kritična mjesta, a vizualno izdužuju noge“, istaknuo je Aleksandar.

Veoma je važno da odaberete kupaći kostim koji je točno vašeg broja i nigdje se ne urezuje. Kod žena kruškolikog oblika tijela to je problematično jer je potreban veći donji, a manji gornji dio. Kako biste si olakšali shopping kupujte zasebno pojedine dijelove. Birajte tamniji donji dio bez ikakvih dodatnih ukrasa, uzoraka i boja. No, zato si dajte oduška kod gornjeg dijela.

Pješčani sat

 | Autor: Za razliku od naglašenih bokova, žene s građom pješčanog sata imaju uzak struk te istaknute obline u grudima i bokovima. Ako su u pitanju oblikovane obline, bitno je dodatno naglasiti žensku liniju. Idealan je odabir dvodijelni kupaći kostim – gornji dio u obliku popularnih trokutića, a donji s vezicama na bokovima.

Ako su pak grudi više istaknute, gornji dio bi trebao biti u tamnijim bojama i, naravno, dodatno učvršćen. Preporuka su svakako jednodijelni kupaći kostimi. Retro modeli, koji su hit sezone, izvrsno stoje ženama s oblinama jer prekrivaju nedostatke, a vizualno izdužuju noge.

Ravne linije

Mršave žene, osim malih grudi, često imaju neistaknuti struk. No, brojni su modeli badića na tržištu koji vješto stvaraju efekt istaknutog struka.

Za žene koje nemaju istaknuti struk svakako postoje modeli kojima se vizualno postiže efekt pješčanog sata. Radi se o jednodijelnom modelu koji je visoko rezan u struku te sa svake strane ima otvore koji vizualno stvaraju uži struk, a istovremeno ističu bokove te ih čine većima. Svakako dodatno pomaže da su kupaći kostimi tamnijih boja, kako bi efekt bio jači i bolji“, savjetuje Aleksandar.

 | Autor: Nakon što ste doznali koji modeli odgovaraju vašem obliku tijela, u shopping idite s točnom vizijom. Prodavačici odmah recite koji su vam modeli potrebni kako ne biste gubili vrijeme na isprobavanje onih badića koji vam ne stoje. To će vas samo dodatno frustrirati. Nije problem naći idealni badić, samo je potrebno prije kupnje znati što odgovara našem tijelu.

A kad ste već došli na plažu u svom novom badiću, saznajte što je zdravo jesti dok ste na plaži na zdravakrava.hr

U galeriji detaljnije pogledajte top modele vodećih brendova...

Komentari 0