Moda

Od presvlačenja u wc-u do hladnih obroka: 8 tajni modnih blogerica

Za savršenu fotografiju outfita izloženog na krevetu ili obroka u restoranu ponekad je potrebno i nekoliko sati

Život modnih blogerica svima izgleda glamurozno, no stvari nisu uvijek onakve kako se čine, a žene u ovom poslu za dobru fotografiju ponekad čak i riskiraju vlastiti život. Otkrijte 8 stvari koje niste znali o životima modnih blogerica i uvjerite se da taj posao i nije toliko jednostavan koliko izgleda:

1. Fotografije dnevnog outfita su rijetko kada uslikane tog dana
Vjerovali ili ne, najčešće se radi o koferu punom odjevnih kombinacija i presvlačenu u wc-u kafića i do nekoliko puta, samo kako bi se fotografirale ispred zida tipične londonske kuće ili neke zanimljive pozadine.

2. Ukusna jela često se ohlade dok ne naprave savršenu fotografiju za Instagram
Večera s drugim blogericama često se razvuče dok svaka pronađe najbolji kut i svjetlost za savršenu fotku svog obroka. A ponekad ta fotografija uopće nije za objavu, jer se boje na tanjuru ne uklapaju u paletu na njihovom Instagram profilu.

3. Četo satima slažu odjeću ili beauty proizvode za fotografiju
Za jednu fotku outfita izloženog na krevetu blogericama ponekad treba i sat vremena, jer nije jednostavno postići savršeno osvjetljenje ili pronaći komplementirajuću pozadinu. Također, fotografije s prosutom torbicom nikada ne pokazuju njen cijeli sadržaj i sve nepotrebne stvari koje se kriju u njima, baš kao i kod svih ostalih.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

4. Spavaća soba njihov je studio i vrlo je važno održavati ju urednom
Blogerice si ne smiju dopustiti da, nakon što su snimile desetke fotografija odjeće ili cipela, u kutu svake primjete hrpu prljavih čarapa koje su zaboravile pospremiti. Ne postoji nijedan filter koji može zamaskirati te propale pokušaje.

5. One nisu milijunašice
Dobro, većina njih nije, ali mnogima je ovaj posao donio i ozbiljnu zaradu.

5. Njihove druge polovice često sebe nazivaju "Instagram muževima"
Njihovi muževi su  i njihovi fotografi koje od fotografiranja često boli palac, ali imaju jako puno strpljenja čak i dok slikaju fotke na kojima se blogerice pravie da spavaju.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

6. Njihovi roditelji, djedovi i bake te bilo tko iz obitelji stariji od 40 i nije baš siguran čime se bave
Svi ste bar jednom pokušali objasniti svojoj baki zašto se fotografirate u ogledalu te što je uopće selfie. Njima je tako svaki dan.

7. One znaju što znače svi heštegovi, poput #ASOM ili "WIWT
Ostatak svijeta još nije pohvatao sve kratice...

8. Riskiraju i život za dobru street style fotografiju
Poziraju nasred ceste dok se iza njih opasno približava autobus ili travaj, samo kako bi fotografiji dali dodatnu dinamičnost. 

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0