Moda

Od Balmaina do D&G dizajneri obožavali njegov stil: Kako je Prince utjecao na modu?

Njegov osebujan i posve drugačiji stil inspirirao je kolekcije brojnih dizajnera

Uopće nije upitno da je Prince ima veliki utjecaj na popularnu kulturu, kako na glazbu tako i na modu. Osim po njegovim brojnim hitovima i legendarnom albumu i istoimenoj pjesmi "Purple Rain", glazbenik će zauvijek ostati zapamćen i po svojim nezaboravnim outfitima na pozornici, ali i izvan nje.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Svojim osebujnim osobnim stilom pomicao je rodne granice, a njegovi najpoznatiji stilski potpisi su jakne s istaknutim ramenima, volani na bluzama i čizme s potpeticom. Ne može se poreći njegov odličan osjećaj za modu, baš kao i njegov veliki glazbeni talent. Tijekom karijere na pozornici je bez majice i u resastim hlačama 'razvaljivao' na svojoj gitari, u metalik odijelu njihao kukovima, kako je samo on znao, hrabro pomicao modne granice i stvorio vlastiti stil kojemu je ostao vjeran do kraja svog života.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Njegov stil obožavali su i brojni dizajneri, a njegov utjecaj i danas se može vidjeti na brojnim pistama - od hrabro skrojenih odijela kakve viđamo kod Dolce & Gabanne i Haider Ackermanna, do bogato izvezenih komada kod Guccija i Roberta Cavallija.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Balmainov dizajner Olivier Rousteing često je supermodele poput Joan Smalls i Gigi Hadid na pisti transformirao u Apoloniju Kotero, Princeovu štićenicu i pjevačicu,glumicu te bivšu manekenku. A prije Rousteinga tu je bio Christophe Decarnin, čija je kolekcija za jesen 2010. možda najbolje obuhvatila stil pjevača.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Danas su, Donatella Versace, Marc Jacobs, Ricardo Tisci i mnogi drugi na društvenim mrežama odali počast pjevačevoj viziji na vlastiti način. Sigurno je da ćemo još dugo oplakivati smrt ove glazbene legende, stilske ikone i osebujne ličnost, jer se takvi poput njega rađaju stvrano rijetko.

Photo: Getty Images

Komentari 0