Moda 17. veljače 2016.

Obitelj Delevingne: Sve intrige slavne Care, Poppy i Chloe

Gulliver Image/Getty Images.

Poppy, Cara i Chloe Delevingne, tri svjetske jetseterice, s aristokratskim vezama i jakom novčanom podlogom nezaobilazan su dio moderne kulturne scene

Kad tri zgodne plavuše potkožene obiteljskim pedigreom, novcem i jakim društvenim vezama, postanu svjetski poznate, skloni smo vjerovati kako je sve što se tiče njih samo medijski napuhano, i da one same ne posjeduju kvalitete dostojne tolike svjetske pažnje. Slučaj je to s “3D sestrama” - s Poppy, Carom i Chloe Delevingne - najpoznatijim britanskim sestrama poslije Kate i Pippe Middleton! Svugdje su pozivane, sve što poduzmu objavljuju svjetski mediji, a to se osobito odnosi na njihov privatni život u kojem svojim, ne samo pomodnim lezbijstvom, najviše prašine diže ipak Cara Delevingne - sestra s najdebljim obrvama u obitelji, čvrstom manekenskom slavom i najčvršćim karakterom, ako se može vjerovati medijima. Kose poput lana, sestre Poppy, Cara i Chloe Delevingne, tri svjetske jetseterice, s aristokratskim društvenim vezama i jakom novčanom podlogom, čekirane su danas kao nezaobilazan dio kulturnoga identiteta prve dekade 21. stoljeća. No ako svaka od njih zasebno i nije dostojna velike buke, njihova priča u cjelini, ukorijenjena u obiteljsku sagu, svakako je tema i pol!

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Chloe , Poppy i Cara priča su o obitelji čija je središnja figura njihov djed po majci Sir Jocelyn Stevens, glasoviti novinski i medijski moćnik koji svjetski postaje poznat 1957. kad je kupio časopis visokog društva Queen i kad 1960. postaje zagovornikom prve britanske piratske postaje Radio Carolina. Slavu je učvrstio kao urednik Evening Standarda i Daily Expressa. No počasti su mu veće od toga, bio je doista uglednim predsjednikom English Heritagea, državne komisije za spomeničku baštinu, povijesne građevine i spomenike, što mu je priskrbjelo vitešku titulu. Njegova je prva žena bila Janie Sheffield, dvorska dama princeze Margarete, što je svakako proširilo krug korisnih poznanstava u obitelji. No djed Stevens nije dobio nadimak Piranja radi svoje blagosti, skromnosti i vjernosti, jer je bio sve samo ne to. Bio je divlji, što je ostavilo traga na potomstvu i njihovim svjetonazorima. Djed im je bio medijski moćnik koji je zbog svog divljeg karaktera dobio nadimak piranja.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Njegova kći Pandora bila je dijete cvijeća o čijem se promiskuitetu u prošlosti i danas šapuće U prvom je braku (a ženio se triput, uvijek mlađom i mlađom) dobio kći Pandoru, majku Poppy, Care i Chloe. Bogatoj Pandori nije bilo nužno raditi, ali ipak se zaposlila kao stilistica u Selfridgeu, što je presudilo da joj i kćeri budu modno opredijeljene. Pandora je mladost proživjela kao zakasnjelo dijete doba seksa, droge i rock and rolla, što je sjajno ocrtao biografski film “Yves Saint Laurent” Jalila Jesperta. Tu napokon imamo pravu istinu o modnom i kulturnom fenomenu zvanom “swinging London” ‘60-ih i njegovu homoseksualnom poglavlju koje je dugo ostalo zamagljeno, ali je do danas iznimno nabujalo. Upravo je Stevensov časopis Queen skrenuo pozornost na Mary Quant i njezinu revolucionarnu minisuknju. Stalno je pisao o njoj. Rub suknje se podizao uvis, gaćice su padale, a droga je dizala u nebesa sve pa i majku Poppy, Care i Chloe.

 

No obiteljska Piranja uspjela je odvratiti Pandoru od heroina. Djevojke javno govore o toj agoniji koja je dostojna ekranizacije. Svaka obitelj ima i svoje tamno poglavlje, pa i Delevingne. To što je Pandora vojvotkinja od Yorka, nije ju poštedjelo napasti kao ni činjenica da joj suprug Charles Delevingne također pripada jet-setu, ali političkom, s obitelji čije prijateljske veze idu čak do Winstona Churchilla... Sve su tri kćeri Pandore i Charlesa školovane u skupim i uglednim školama. Najmirnijom smatraju Chloe koja je studirala biomedicinske znanosti na University College of London, i “smirila” se u drugom braku u kojem se udala za najboljeg prijatelja svoga prvog supruga. Najvišu i najdruštveniju od sestara Poppy, nazivali su “instant-hitom” kad je meteorski ušla u svijet modelinga. Ni njezine filmske ambicije nisu male, ali su veće od ostvarenih uloga. Svjetla reflektora zato su se okrenula najmlađoj Cari koja podsjeća na mladu Mariel Hemingway, a koja je također dijete iz obitelji jakog društvenog značenja, i jako slične ljepote što ju je dovelo na naslovnicu pariškoga Voguea.

 

Cara ima iste jake obrve, prćasti nos, ali energiju muškarca. Htjela je postati glazbenicom, njezin su izbor bubnjevi, no odustala je od toga u korist manekenske karijere s kojom se doista proslavila. Prije dvije godine proglašena je modelom godine, dobila je British Fashion Award. Zovu je ždrebicom zbog hiperdinamične prirode. “Selfiji” i slike po društvenim mrežama pune su njezinih grimasa. Ali talent je nesporan. Ozbiljno zastupa modele koje nosi, Burberry, Chanel, Zaru... Slavni fotograf Mario Testino sigurno nije pogriješio kad ju je nazvao novom Kate Moss, ne misleći pritom (samo) na Carin talent za zabavu i dobar provod. A upravo to kod nje najviše vole novinari i urednici novina i časopisa kakav je Queen njezina djeda, iste žestoke naravi kao i Cara.

Komentari 0