Moda

O baršunu i satenu u novom Budi.IN magazinu

Od sutra na kioscima ne propustite novi Budi.IN u kojem donosimo sve o najnovijim trendovima

O materijalu sezone ima još toliko toga za reći. Baršun ne namjerava sići s trona najpoželjnijih trendova, a tako je otmjen u plavoj boji. Godinama je bio rezerviran za plemiće i svećenike, a danas je baršun daleko od suzdržanog materijala. Od Prade do Fendija, modne kuće su složne: otmjen i senzualan plavi baršun je “must have”.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Potpuna suprotnost od bogatog (i toplog) baršuna je lepršavi saten. A ako ste mislili da se nosi samo ljeti ili na proljeće, potpuno ste pogriješili. Saten je prvo iz spavaćih soba prešao na ulice, pa iz ljetne sezone u zimsku. Hommage rublju ove sezone zaista je na svom vrhuncu, pa su materijali poput satena zavladali pistama, a da ne pričamo tek o slip haljinama koje podsjećaju na one koje se nose ispod odjeće. Bilo da vas podsjeća na onaj veliki hit “Nights in white satin”, omiljenu spavaćicu ili jedan od najvećih trendova godine, jedno je sigurno - u posljednje ga vrijeme ne možete izbjeći.

 | Autor: Rex Rex Zimsko sivilo ove subote razbijamo i dozom žute boje, pa u novom broju potražite najljepše “sunčane” komade. U beauty rubrici bavimo se sjenama. Svjetlost definira sjene na licu, ona je važna u kreiranju make-up stila, baš kao i kod fotografiranja. Teksturama prema želji ističemo stil koji će naglasiti ljepotu te prikriti nedostatke, odnosno istaknuti na licu ono najljepše. Današnja tehnologija u službi je i svijeta kozmetike, pa na raspolaganju imamo formule koje savršeno sjedaju na lice, surađuju međusobno i kreiraju ono nježno svjetlo mekše nego ikad prije. Za kraj otputovali smo u Dohu i donosimo vam tri najfinija recepta za blagdanske slastice, jer nikada nije prerano za Božićnu atmosferu.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0