Moda

Nova suvremena žena: Tko je Severova Martina?

Ususret Bipa Fashion.hr-u Robert Sever otkrio nam je što ga je inspiriralo za novu kolekciju

Nova kolekcija pod imenom “Martina” potpuno predstavlja stvari koje mene osobno inspiriraju i koje zapravo najviše volim, počinje Robert Sever uoči još jednog BIPA Fashion.hr-a od 11. do 15. listopada u sklopu kojeg najavljuje samostalnu reviju pod pokroviteljstvom Samsunga.

- Tijekom procesa dizajniranja zapitao sam se što treba suvremenoj ženi a da je prije svega izuzetno nosivo i udobno. Bitno je i da ima zanimljive reference te da se lako uklapa u svakodnevni život - dodaje. Upravo tim pitanjem Sever se bavi već nekoliko sezona i smatra da na njih nudi uspješan odgovor.

 | Autor: Jure Perišić Jure Perišić

- Vjerujem da smo dobro detektirali sve skupa i našim klijenticama pružamo upravo to, svakodnevnu, vrlo nosivu i ujedno chic odjeću. Što se tiče referenci, tu su stilovi koje osobno volim: grunge, rock, barok, sedamdesete, dekorativnost, vojnička odjeća, estetika pariškog Voguea, jeans, romantika... to je zapravo puno raznih inspiracija koje su sažete u Sever fuziju - ističe. Nedavno je proslavio 15 godina karijere kroz koju je prodefiliralo niz kreacija koje su sada njihovi prepoznatljivi komadi.

- Baš sam nedavno radio popis naših top komada koje radimo od početka postojanja brenda RS brenda, čak 20 modela je baza koju neprestano reinterpretiramo. Puno je tu krojeva i formi, a zajedničko im je da pomažu ženi da se osjeća nesputano, chic, ugodno, no uvijek posebno - govori. Najviše, kaže, pazi na izradu, postupak konstrukcije, krojenja i šivanja. Voli taj tzv. zanatski dio priče jer, bez obzira na dizajn, finalni proizvod mora biti savršeno izrađen. Osim što je tu posvećenost izradi, cjelokupan proces mora biti po planu.

 | Autor: Jure Perišić Jure Perišić

- Princip izrade zapravo ovisi od kolekcije do kolekcije. Često najprije skiciram total look, na kojem onda počinjemo raditi. Ovaj put sam okrenuo priču, krenuo sam raditi od krojeva i oblika, preko materijala, tek na kraju smo radili total look i styling, što je izuzetno bitno da bi priča bila zaokružena - kaže.

 | Autor: Jure Perišić Jure Perišić

Da ostaneš tako dugo na sceni, treba ti plan, a Sever ga ima: razvijati se u svakom pogledu te marljivo raditi... mnogo je tu ideja i zapravo vole ulagati korak po korak. Severove kolekcije “Sever”, “Sever White” (vjenčanice...) i “RS” (cjenovno povoljnije, trendovske) možete nabaviti u njihovu showroomu u Ilici 21 te još nekoliko adresa diljem Hrvatske. Kad se sjetim njegovih nedavnih revija, prva stvar koja mi pada na pamet su njegovi cool aristokratski rajfovi. Superpopularne su i njihove torbice Gala, Maria, Karla...

 | Autor: Jure Perišić Jure Perišić

- Da, i dalje ih furamo, volimo raditi na njima jer mislim da su formom iznad sezone. Tako nastojimo i dizajnirati, bez obzira na to radi li se o modnim dodacima ili odjeći. Volimo stvarati stil, a ne trend - zaključuje.

Photo: Jure Perišić

Komentari 0