Moda 26. studenoga 2015.

Nova pravila za fotkanje hrane koja mame "lajkove"

cherrybombemag.

Osnivačice magazina Cherry Bombe otkrivaju koji su najbolji kutevi, tanjuri, pa čak i dio dana za fotkanje hrane, što izbjegavati i naglašavaju kako treba reći NE filterima

Dvaput kliknuti na predivnu fotografiju avokada na tostu - lako je, ali savršeno uslikati doručak, potpuno je druga stvar. Stara "pravila" fotkanja hrane više ne vrijede, a osnivačice magazina Cherry Bombe, Kerry Diamond i Claudia Wu, nedavno su otkrile tajnu kako na najbolji mogući način "uloviti" hranu na tanjuru. Za početak zapamtite - boje su vam najbolji prijatelji! Bež i smeđu hranu općenito je najteže fotografirati, kažu cure, pa izaberite šarenu i poigrajte se kontrastima. Svako fotkanje možete uljepšati dobrom pozadinom, jestivim cvjetićima ili slatkom životinjicom.

 | Autor: cherrybombemag cherrybombemag

Zaboravite i na staro pravilo slikanja hrane iz ptičje perspektive. Claudia i Kerry kažu da ju je najbolje fotografirati sprijeda, jednako kako snimate i selfie. Naravno, to ne znači da zaboravite na druge kutove snimanja, ali djevojke kažu da je ovaj način ipak najbolji.

 | Autor: cherrybombemag cherrybombemag

Fotke ne trebaju biti savršene. Nekada je zgužvana salveta savršen detalj, prljavi tanjur mami na repete, a sladoled koji se počeo topiti izgleda sjajno. Osnivačice magazina predlažu da ne stremite savršenstvu, jer spontantane fotke ionako su najbolje.

 | Autor: cherrybombemag cherrybombemag

Sljedeće pravilo: izostavite ljude! Jedino ako nemate Karlie Kloss koja izgleda savršeno i dok jede hamburgere, snimiti nekoga tko jede i pritome izgleda dobro - jako je teško. Ipak, ruka u kadru može izgledati dobro, savjetuju djevojke.

 | Autor: cherrybombemag cherrybombemag

Claudia i Kerry tvrde da na Instagram fotkama najbolje izgleda hrana u teglicama, poput chia sjemenki s jogurtom, pudinga, riže, zobene kaše... Njima su najdraži slatkiši i fini pekarski proizvodi, kažu.

 | Autor: cherrybombemag cherrybombemag

Kreativna direktorica Food52-a, Kristen Miglore, kaže da se treba držati samo jednog pravila: ako nije dobro za vašu liniju sigurno će dobro izgledati na Instagramu. Fotografija čokoladne torte s koje curi još čokoladnija glazura jednostavno ne može proći bez likea. Ipak i šarene salate s mnogo sastojaka mogu izgledati (skoro) jednako dobro.

 | Autor: cherrybombemag cherrybombemag

Ostavite mrvice. Hrana ne izgleda primamljivo ako je presavršena i gotovo umjetna. Ionako ne želite da se sve ohladi dok se vi mučite oko toga da ona izgleda savršeno.

 | Autor: cherrybombemag cherrybombemag

Važna je i posuda u kojoj fotografirate hranu. Djevojke kažu da će hrana njajbolje izgledati u širokim i poludubokim tanjurima, uz staklenke i teglice. Visoki rubovi tanjura mogu blokirati svjetlost koja je vrlo važna kod fotografiranja hrane. One vole koristiti tanjure neutralnih boja i minimalnih uzoraka.

 | Autor: cherrybombemag cherrybombemag

I na kraju, koliko god nevjerojatno zvučalo: recite "ne" filterima! Claudia, Kerry i Kristen potpuno su protiv ovih "pomagača", jer kako kažu, hrana nakon "obrade" filterom može izgledati umjetno. Radije se poigrajte kontrastom, svjetlom, sjenom... Najljepše su fotografije fotkane tijekom sunčanih dana, pa su "najlajkanije" one s ranog ručka ili "bruncha".

 | Autor: cherrybombemag cherrybombemag

Komentari 0