Moda

Nova kolekcija Christiana Diora

Jedno od najjačih imena na pariškom tjednu mode, svakako je ono dizajnerske kuće Christian Dior. Upravo je petak 27. rujna bio u znaku novih kreacija Raf Simonsa.

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com Raf se unatoč par kolekcija koje već ima iza sebe i dalje mora dokazivati pred kritičnom i sentimentalnom publikom. Njegove se kolekcije seciraju puno više nego one njegovih kolega.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Na prvu njegova estetika je jednostavna, nepretenciozna i daleko od nekadašnje Diorove teatralnosti. Shvatljivo je da nakon odlaska John Galliana, koji je volio pretjerivati i koji je modnu pistu često pretvarao u glamurozno i dramatično kazalište, takav prijelaz bio isuviše nagao.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Raf ne voli pretjerivati, ne voli se nametati, on pušta da za njega govori stilska harmonija, izuzetno dobro vladanje s bojama i njihovim kombiniranje i pročišćeno viđenje moderne Dior žene. Ona je i dalje ženstvena, ona i dalje samouvjereno kroči kroz život, no to voli raditi u odjeći koja ju prati u stopu i koja je ne sputava. A tu lako pronalazimo poveznice sa samim Christianom Diorom.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Problem nije jednostavnost niti nepretenciozan dizajn. Ima Raf asova u svom rukavu koji su vidljivi u detaljima u kojima se očituje glamur kojeg mnogi tako očajnički traže u 'novom' Dioru. Problem nastaje kad poznati highstreet brendovi nude vizualno slična rješenja zbog kojih wow efekt na pisti izostaje.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Možda jednostavno tražimo previše? Raf nije nasljednik Galliana, što mnogi i dalje ne mogu prihvatiti. Raf je zamijenio Galliana i s njim ne želi imati poveznice. Svidio vam se novi Dior ili ne, činjenica je da je Raf usmjerio francuski brend ka praktičnijem dizajnu koji je više u duhu moderne žene kojoj je i namijenjen.

U galeriji detaljnije pogledajte dio fotografija iz nove kolekcije...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0