Moda
1/22

Nova generacija FER-ovki – pametne, zgodne i stylish

Kad su studentice FER-a u pitanju, vladaju brojne predrasude, što baš i ne laska. Možda se mogu pohvaliti diplomom i dobrom karijerom, ali ne i modnim stilom. Antonia Tomas, mag. ing. elektrotehnike i informacijske tehnologije, i Sanja Belan, bacc. elektrotehnike i informacijske tehnologije, pobijaju sve poznate predrasude - pametne, uspješne, zgodne i modno osviještene, predstavljaju novu generaciju FER-ovki.

"Istina je da na FER-u postoji manje žena i da su predrasude nastale na temelju određenih činjenica. No, isto tako posljednjih godina je prisutan sve veći broj zgodnih cura koje se mogu pohvaliti dobrim stilom", objasnile su Antonia i Sanja, najbolje prijateljice koje su se upravo upoznale na prvoj godini fakulteta u Zagrebu.

U shopping jednom tjedno...

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell Nije ih spojio samo zajednički fakultet, nego i velika ljubav prema modi i shoppingu. Najbolje prijateljice jednom tjedno idu zajedno u kupovinu, a obožavaju iste brendove - H&M, Zara i Mango njihove su stalne adrese. Upravo zbog toga rijetko idu u sezonski shopping jer svaki tjedan kupe po komad odjeće ili pokoji modni detalj. Dijele ormare i često si međusobno posuđuju odjeću, no ipak njihov stil nije u svemu jednak. Dok se Antonia najbolje osjeća u kratkoj haljini i visokim petama, Sanja preferira tuniku, kratke hlače i ljetne čizme.

"Smatram da možeš jednako dobro i seksi izgledati u ravnim cipelama kao i u petama. Zapravo visoke pete nosim samo za izlaske", objasnila je Sanja.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell Original Louis Vuitton vs. torba s londonske tržnice

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell Ovu jesen na vrhu popisa najdražih komada Antonia navodi čizme, pilotsku kožnu jaknu i poštarsku torbu, dok Sanja obožava kaubojke, krzneni prsluk i baloner. Antonijin stil je u mnogočemu klasičan, dok njena najbolja prijateljica rado eksperimentira i sa šljokicama. Najskuplji komad u Antonijonom ormaru je Louis Vuitton torba za koju je štedjela tri godine i nagradila se nakon završetka 3. godine fakulteta. Iz zabave ju zove Sissy, po carici Elizabeti Bavarskoj, jer su Antonia i Sanja išle po nju do Beča. No, to ne znači da najbolje prijateljice preferiraju samo skupe komade.

"Jedan od dražih komada je torbica kupljena za dvije funte u Londonu. Nije mi važno da je nešto skupo. Većina dizajnerske robe je precijenjena. Smatram da se jednako dobro možeš odjenuti u trgovini jednog streetstyle brenda. No, Louis Vuitton torbu sam uzela jer je to klasik koji nikad ne izlazi iz mode", objasnila je Antonia.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell Najbolje prijateljice prate stranu i hrvatsku modnu scenu. Vole kolekcije dizajnerske kuće Chanel i Burberry, a kod hrvatskih dizajnera vole A'marie, ELFSe, eNVy room i Luku Grubišića.

Mali kozmetički rituali

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell Antonia i Sanja također vole šminku, no imaju posve drukčije kozmetičke rituale. Dok Sanja za dan bira samo podlogu i rumenilo, Antonia šminka i oči i usne. No, zato se obožavaju zajedno šminkati za izlazak. Antonijin najdraži parfem je Hypnose kozmetičke kuće Lancome, a Sanja voli Ferre Rose Princesse kuće Gianfranco Ferre.

"No, u jednom smo iste. Obožavamo ravnu sjajnu kosu. I takvu frizuru najčešće nosimo tijekom dana, ali i za večernji izlazak", objasnile su Antonia i Sanja.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell Kad su modni trendovi u pitanju, najbolje prijateljice obožavaju color blocking kojeg će rado nositi i tijekom tmurnih dana. Ne postoji bolji način za podizanje raspoloženja tijekom kišne jeseni od veselih i šarenih boja!

Antonijine i Sanjine najdraže jesenske modne kombinacije provjerite detaljnije u galeriji...

Photo: Davor Puklavec/Pixsell

Komentari 0