Moda

Nosite crveno i odaberite prave dodatke: Trikovi za vitkiji izgled

Poznavanje dobrog stila, kao i svog tijela, sjajni su načini da prikrijete male nedostatke, poput viška kilograma. Evo kako da to postignete.

1. Nosite crveno

Bilo da se radi o ružu za usne, laku za nokte, komadu odjeće ili modnom dodatku, crvena boja kod nas budi osjećaj odvažnosti i nameće poštovanje. Najbolje je da je nosite na onom dijelu tijela koji želite istaknuti, a samim tim prikrit ćete i one dijelove tijela na koje niste toliko ponosni.

2. Stavite remen

Remen ili pojas pomoći će vam da oblikujete svoju figuru. Ovisno o tome želite li istaknuti ili prikriti svoj struk, izaberite širi, odnosno uži remen.

3. Modni dodaci popravljaju stvar

Od cipela, preko torbi i nakita do naočala za sunce, dodaci su sjajan način da istaknete prednosti na svom tijelu i da skrenete poglede sa problematičnih dijelova. Uz to, na ovaj način možete pokazati svoju kreativnost te izgraditi svoj modni stil.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

4. Nosite odjeću koja oblikuje vašu figuru

U vrećastoj odjeći izgledat ćete još krupnije. Nema smisla da se osuđujete na trenirke i široke hlače i majice kada postoji odjeća koja se može odlično prilagoditi liniji vašeg tijela. Na prvom mjestu, tu je strukirani sako, takozvane pencil suknje ili one A-kroja, kao i hlače koje će vizualno izdužiti vaše noge.

5. Izaberite štikle boje kože

Ukoliko mislite da ste preniski i da imate zdepaste noge, možete ih vizualno produžiti odgovarajućim parom cipela. Sjajno rješenje su cipele u boji vaše kože, koje će izgledati kao “ekstenzija” vaših nogu. Savjetuje se visina od najmanje osam centimetara.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

6. Frizerski trik

Oblikovanje kose odličan je način za poboljšanje izgleda, samopouzdanja ili trenutnog raspoloženja. Stoga dogovorite svoj termin kod frizera, ili sami kod kuće napravite ovu jednostavnu frizuru. Skupite kosu u visoki konjski rep i dodajte mu malo volumena uz pomoć sušila i malo laka za kosu. Na taj način vaše lice će izgledati duže i mršavije.

7. Nabavite odgovarajući grudnjak

Istraživanja pokazuju da čak 80 posto žena nosi pogrešan grudnjak. Pazite da kupite onaj koji podiže liniju grudi i produžava udaljenost između grudi i bokova, čineći tako da vaš torzo izgleda duže nego što to jest.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0