Moda 12. ožujka 2011.

Nose se muške hlače, "severice" i koktel haljine

Pixsell.
1/24

Prva večer Dove Fashion.hr-a na novoj lokaciji, petom paviljonu Zagrebačkog Velesajma, i nije pružila toliko iznenađenja. Mračne i tmurne kolekcije za sezonu jesen/zima obilježile su početak ovog modnog događaja, a zvijezde večeri su bile torbe dizajnera Roberta Severa i ženstvena kolekcija Aleksandre Dojčinović.

I-GLE

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Jesenski kišni oblak se nadvio s prvom revijom modnog dvojca I-gle. Mračna kolekcija u kojoj prevladava crna, noćno plava, maslinasto zelena i tamno ljubičasta boja vješta je kombinacija nježnih i teških komada. Zaštitni znak kolekcije su hlače do koljena, sjajne tamne tajice i geometrijski oblici poput kockica, koje su se pojavljivale u skoro svakom izlazu. Opsežna kolekcija sadržavala je i rasparane komade koji su visjeli o nitima. Dobro osvježenje, koje se nažalost i nije pokazalo tako praktično i nosivo. Naime, pojedinim manekenkama su se komadi uspjeli zakačiti uz visoke pete.

Hera by Robert Sever

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Suradnja nastala u sklopu novog modnog projekta Fashion.hr Industrija predstavila se po prvi put javnosti s kolekcijom torbi dizajnera Roberta Severa za San Peter. Severove torbe već odavno imaju kultni status, a Hera kolekcijom to su samo potvrdile. U isto vrijeme su torbe trendi, a ipak funkcionalne koje možete podjednako nositi na posao, ali i na večernji izlazak. Pojedini komadi su idealni za vikend putovanje. Klasične, a ipak urbane, damske i ženstvene, a ipak snažne – bezvremenski must-have komad koji ne izlazi iz mode.

Stjepan Čuka

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Naš punker modne scene je i dalje zadržao svoj grubi, mračni i buntovni stil. Mladi Čuka je prekrojio klasično muško odijelo te ponovno definirao njegove prepoznatljive karakteristike. Široke hlače, nalik dimijama, svojim uzorkom su možda klasične, ali detaljima i krojem djeluju futuristički. Prepoznatljive falte muških hlača Čuka koristi kao zanimljiv ukras na prednjem dijelu hlača. Nažalost, toliko maštovitosti nije pokazao na ženskim modelima.

Taja

Novo i svježe lice Dove Fashion.hr-a je Taja, poznata po etno detaljima i prirodnim materijalima. Kolekcijom su prevladavali masivni i dugi kaputi koji su u pojedinim modelima, zbog odabira pastelnih boja i kroja kaputa, djelovali pomalo djetinjasto. Pojedinačno promatrano, komadi itekako dobro funkcioniraju, no nažalost na modnoj pisti nisu cjelina koja vješto i zanimljivo predstavlja jednu uokvirenu priču. Dizajnerica se poigrala džepovima te ih je smjestila na mjesta koja ne bismo očekivali. Široke hlače s istaknutim džepovima sa strane bokova prevladavale su kako u ženskim izlazima tako i u muškim. Više dinamičnosti bi se postiglo da su na pistu ženski i muški modeli izlazili pomiješano jer u pojedinim kombinacijama se činilo da se dizajnerica ponavlja tek s malim razlikama. Monotonost bi donekle uspjela razbiti boljim rasporedom modela. No, s obzirom da je Taja debitantica, do sljedećeg puta naučit će na greškama.

Ana Maria Ricov

 | Autor: Za razliku od prethodne kolekcije ispunjene jarkim i upadljivim bojama, Ana Maria Ricov je predstavila kolekciju u posve drukčijem duhu. Hladnije i svakako manje upadljive boje, "muške hlače", ali i koktel haljine dominirale su na modnoj pisti, kolekcija koja će se svakako naći u ormarima uspješnih poslovnih žena koje vole zavodljiv, ali ipak decentan seksepil.

Aleksandra Dojčinović

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Mlada dizajnerica Aleksandra Dojčinović je oduševila ljubiteljice mode svojim seksepilnim kreacijama koje na niti jednom modelu ne pokazuju izravno ženske atribute, ali ipak zavodljivo ističu žensku siluetu. Jarke boje, poput crvene i narančaste, ali i decentne nijanse boje kože obilježile su kolekciju. Jesenski modni detalji su zelene boje – Aleksandra je odabrala tanki zeleni remen koji ističe ženski struk i zelenu torbu koja osvježava svaku kombinaciju, bilo poslovnu ili večernju.

U galeriju detaljnije pogledajte kreacije...

Komentari 0