Moda 02. srpnja 2013.

Nježna porculanska kolekcija Giambattista Vallija

Guliver Image/Getty Images.
1/9

Nježno, romantično, krhko i bajkovito – tako bi se mogla opisati nova haute couture kolekcija modne kuće Giambattista Valli koja je prikazana u ponedjeljak 01. srpnja na pariškoj modnoj pisti.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Prije revije dizajner Giambattista Valli izjavio je kako žene od njega traže cvijeće i boje, a on to njima daje, samo što je svaki put inspiriran nečim drugim.

Ovaj put inspiraciju je potražio u porculanu, a i sama scenografija je bila u tom duhu. Fotografija Vallijevog Meissen porculana krasio je pozivnicu, a na modnoj pisti podijelio je kolekciju u više sekcija, svaka nadahnuta porculanima iz različitih zemalja.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Kolekcijom dominira nježna i romantična bijela boja koja je osvježenja pastelnim detaljima žute i pink, no tu su i komadi u jarkim bojama koji su izvrsno osvježili kolekciju.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Volumen je glavni element koji se povlači kroz sve kreacije. Upravo pomoću njega dizajner manipulira ženskom siluetom. Na pojedinim kreacijama to je puf suknja, na drugoj volumenizirani peplum, istaknuta ramena i raskošni donji dio sa šlepom.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Unatoč inspiraciji u porculanu, najavljenog cvijeća nije nedostajalo. Kreacije su ukrašene malim cvjetovima u obliku 3D aplikacija, s druge strane tu je print, ali i imitacija latica kroz igra s volumenom.

Vjerujemo da ćemo mnogo prikazanih komada vidjeti na raskošnim crvenim tepisima koji su ispred nas.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images U galeriji detaljnije pogledajte novu kolekciju dizajnerske kuće Giambattista Valli...

Komentari 0