Moda 25. siječnja 2016.

Njena sestra prva je izlazila s Charlesom: Što sve niste znali o princezi Diani

Getty Images.

Diana je bila poznata po svom fenomenalnom stilu, bila je veliki filantrop, a mi vam donosimo nepoznate činjenice o njenom životu...

I dalje volimo čitati o princezi Diani koja nas je napustila prije 19 godina... Bila je divna majka, filantrop, ali i veoma modno osvještena, a njezin netradicionalni pristup svemu kraljevskom stalno je dizao prašinu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

 

1. Školovala se kod kuće do devete godine

Bogati su se u to vrijeme često školovali kod kuće, a s 12 godina roditelji su je poslali u prestižni internat - West Heath School.

2. Nije bila baš dobar učenik

Nakon što je pala dva ispita, Diana je napustila West Heath School, a otac ju je poslao u švedsku strogu školu, no ona je inzistirala na školovanju kod kuće. 

3. Bila je teta u vrtiću

Znamo koliko je Diana obožavala dječicu, a nakon što je završila švedsku školu na pola je radnog vremena radila kao čistačica, babysitterica, a naposlijetku našla je posao u Young England School. 

4. Njezina je sestra prva počela izlaziti s princom Charlesom

Dok je njena sestra Sarash Spencer izlazila s Charlesom, Diana ga je upoznala sa samo 16 godina na obiteljskom okupljanju. 

5. Zaručila se sa samo 19 godina

Princ je bio stariji od Diane 12 godina i pod velikim pritiskom da se oženi, a Diana je svoj zaručnički prsten pronašla u katalogu Garrard. Prsten se sastoji od 14 dijamanata poslaganih oko safira, a sada pripada Kate Middleton. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

6. Njezina vjenčanica bila je najdulja u kraljevskoj povijesti

Dianin "šlep" na vjenčanici bio je dug čak sedam metara, a haljina je bila ukrašena s 10.000 bisera. Princeza je nekoliko puta prije velikog dana vježbala hodanje u njoj.

7. Omiljena boja joj je bila ružičasta 

Često smo je mogli vidjeti u raznim nijansama ove boje.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Komentari 0