Moda 28. studenoga 2012.

Nevena Rendeli je "luda" za torbama

Goran Jakuš/Pixsell.
1/34

Voditeljica i novinarka Nevena Rendeli najčešći je gost na listama najbolje odjevenih Hrvatica. Njen pročišćen stil uspjela je mješavina klasike i trendova s jednim važnim modnih začinom – individualnošću.

„Nemam definiciju svog stila, niti sam sigurna da je izgrađen do kraja da ga mogu staviti u neke okvire. On ovisi o godišnjem dobu, sad sam trenutno u fazi crnila i sivila, uhvatila me darkerska faza, dok sam ljeti u bojama – tako da se ne može baš reći da imam neku strogu definiciju stila. On je zapravo kombinacija klasičnih i trendovskih komada“, skromno objašnjava Nevena.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Spoj klasike i trendova

Nevena vješto balansira između casual i svečanih kombinacija zadržavajući pri tom svoju opuštenost, eleganciju i rokersku ženstvenost. Ona točno zna koju kombinaciju odabrati za koju prigodu i nikad ne izgleda overdressed – greška koju veliki broj Hrvatica često radi.

Čest je gost hrvatskih modnih tjedana, a surađuje i s hrvatskim dizajnerima. Naglašava kako prati modne trendove, no nije toliko podložna onim najnovijim.

„Meni je potrebno neko vrijeme da mi se određeni trend slegne, pogotovo ako je ekstreman i upečatljiv, kao što su trenutno tenisice na petu. Nemam niti jedan par i mislim da si ih ni neću kupiti. No, kako moja prijateljica Gabi uvijek kaže da kasnim pola godine za trendovima, tako da sa mnom nikad ne znaš. Dogodi se da izvrijeđam određeni trend, kao što je bilo s povratkom tajica, no onda neko vrijeme nisam iz njih izlazila“, komentira novinarka.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell U većini slučajeva sve stylinge bira sama, a često ju savjetuje i pomaže pri odabiru prijateljica Gabi. Kako zna Nevenin stil, prijateljica joj često zna i kupiti pojedine komade putem interneta. Kad je crveni tepih u pitanju, voditeljica i novinarka bira dizajnerski brend A'marie u čijim haljinama se najbolje osjeća, te Link by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš s čijom prošlom kolekcijom je bila oduševljena. Naglašava kako je njihova estetika najbliža njenom dnevnom, ali i večernjim stilu.

„Kad se pojavljuješ u javnosti naravno da pratiš što je netko o tebi komentirao, no moram naglasiti da nikad nisam odustala od svog stila ili prestala nešto nositi samo zato jer je netko nešto negativno prokomentirao. Prihvaćam dobronamjerne sugestije i postepeno razvijam svoj stil. Držim se one da ipak ja najbolje znam što mi dobro stoji“, naglasila je Nevena.

Voditeljica i novinarka objašnjava kako njen dnevni poslovni look nije jako strog zbog čega, za razliku od brojnih prijateljica, ne mora nositi odijela i suknje. Ona si slobodno zimi može priuštiti bajkerske čizme, a ljetni sandale na nisku petu. Dok zbog javnih nastupa i brojnih evenata Nevena treba nositi visoke pete, privatno je novinarka rijetko kad u štiklama. No, jedan komad je Nevenina velika ljubav, bez obzira je li poslovni ili privatni styling u pitanju.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Definitivno mi je najdraži komad u ormaru haljina. Obožavam ju jer je najjednostavnija te me u potpunosti odijeva i teško se s njom može pogriješiti. Ne volim puno detalja i nakita, volim minimalizam i tu mu mi je haljina najbolja prijateljica. Toga imam najviše, možda čak i previše u ormaru. No, nju najčešće i nosim, kako za dan tako i za večer.“

Ujedno je jedna dizajnerska haljina najskuplji komad u ormaru uspješne novinarke i voditeljice. Gucci haljina kupljena u Parizu nagrada je za njen jednogodišnji rad na knjizi Vodič jedne plavuše.

„Nikad neću zaboraviti trenutak kad sam iskeširala dvije svoje plaće. Sam taj shopping je bio posebno iskustvo. Oni koji redovito kupuju u takvim trgovinama su navikli na proceduru, no za nas koji nismo česti klijent stranih dizajnerskih kuća je to bio doživljaj. Uživaš u svakom trenutku kupnje, od šampanjca, do isprobavanja, komentara pa i nagovaranja prodavačice. Nije mi žao što sam ju kupila, veoma je upečatljiva, to je komad odjeće u kojem se osjećam fenomenalno i mislim da ću ga nositi par godina“, objašnjava Nevena.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Torbe – najdraži modni dodatak

Za razliku od brojnih žena Nevena se ne voli kititi nakitom. Trenutno je u fazi, kako ju ona naziva, ničeg. Kao veliki obožavatelj satova, na njenoj ruci ćemo uvijek vidjeti jedan.Od konkretnog nakita obožava upečatljivu A'marie narukvicu. No, zato su njena strast torbe.

„Meni su torbe veća boljka nego cipele. Cipele uništavam dosta brzo jer cijelo vrijeme negdje jurim te zbog toga ne kupujem skupe cipele. Za torbama sam "luda" i tu trošim najviše novca. Imam par brendiranih komada za koje vjerujem da će trajati vječno. Najdraža mi je zimska torba  s potpisom Alexander Wang, ljetna varijanta Stella McCartney i mala večernja varijanta Stelle McCartney. To su moja tri najdraža komada. Imam još jednu torbu s potpisom Balenciage koja mi je draga zimi. Ostalo su sve torbe koje mijenjam po bojama i potrebama“, objašnjava Nevena.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Kad je shoppping skupljih komada u pitanju, novinarka kupuje samo one koji iza sebe imaju određenu priču i uspomenu. Dok je racionalna s kupnjom komada s potpisom, slaba je na ponudi highstreet trgovina.

„Uvijek imam osjećaj da je sve relativno jeftino pa znam gomilati odjeću. No, sad sam u fazi da se želim riješiti svih onih stvari koje ne nosim i neću više kupovati nepotrebne stvari. Dosadila mi je ta jednokratna odjeća, koju pokoji put odjeneš i nakon par pranja već je izgubila svoju formu. Odlučila sam općenito smanjiti kupovinu nekvalitetne i jeftine odjeće. Ne mogu reći da nisam racionalna, to sve nisu skupi komadi, prije bi se reklo da kupim više komada za cijenu jednog.  No, na koncu se pokaže da svi ti različiti komadi ne traju kao taj jedan koji sam mogla kupiti“, objašnjava Nevena.

Crveni ruž za glam look

Privatno se Nevena malo šminka, a u svakodnevnu make up rutinu ubraja se nanošenje korektora, pudera, maskare i sjajila. Naglašava da nema niti vremena niti živaca za dodatno šminkanje. Ako treba, make up look podigne najdražim crvenim ružem.  Od preparativne dekorativne kozmetike Nevena koristi pretežito proizvode brenda Kanebo Sensai.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell „Kad su parfemi u pitanju vjerna sam gotovo uvijek jednom. Dugo godina je moj omiljeni miris bio Issey Miyake, pa sam koristila Chance od Chanela, a sad sam trenutno u potrazi na novim favoritom.“

Za njegu kose i frizure zaslužan je frizerski salon Teuta čijem osoblju Nevena u potpunosti vjeruje.

„Cijeli život sam plava. U srednjoj školi sam imala crvenu fazu, a prije nešto više od godinu dana sam bila tamno smeđa, no najbolje se osjećam s plavom kosom. Već neko vrijeme me moje frizerke nagovaraju da promijenim boju kose. Još uvijek bez uspjeha“, objasnila je Nevena.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell I ovu sezonu voditeljica i novinarka će nositi svoj najdraži odjevni komad. Haljine će kombinirati uz bajkerske čizme, dok za večernji izlazak voli nositi kožne suknje.

Make up: Bianka Žugelj
Frizura: Teuta
Prostor: klub Pepermint

U galeriji detaljnije pogledajte tri najdraža stylinga Nevene Rendeli…

Komentari 0