Moda
Neutralci nisu dosadni: Bež, smeđa, crna, bijela... Neutralci nisu dosadni: Bež, smeđa, crna, bijela... Neutralci nisu dosadni: Bež, smeđa, crna, bijela... Neutralci nisu dosadni: Bež, smeđa, crna, bijela... Neutralci nisu dosadni: Bež, smeđa, crna, bijela... Neutralci nisu dosadni: Bež, smeđa, crna, bijela...

Neutralci nisu dosadni: Bež, smeđa, crna, bijela...

Bilo da ciljate na poslovnu eleganciju ili look koji izgleda skupo, ovo je paleta na koju se trebate osloniti!

Potražite li riječ neutralno u rječniku, sigurno vas neće iznenaditi definicija kako ova riječ označava nešto što nema ni dobre ni loše osobine. No modni svijet se s ovim definitivno ne slaže! Suptilne i elegantne, neutralne boje osnova su svake garderobe - iako se na prvu možda ne biste proglasili fanom ove palete, siguno u svom ormaru imate nekoliko neutralnih komada na koje se itekako oslanjate. Prije svega, crna i bijela, zatim modra i bež, ali i sve slične nijanse poput boje bijele kave, devine dlake, pa čak i maslinasto zelene spadaju u ovu kategoriju boja zahvaljujući brojnim mogućnostima kombiniranja. Njihova čar upravo je u tome što se slažu gotovo sa svim pa je u slaganju outfita gotovo nemoguće pogriješiti - od životinjskih uzoraka do otkačenih grafičkih printova, neutralci vole sve. No prave kraljice otmjenosti znaju kako se neutralne boje najbolje slažu same sa sobom, pa ne čudi što se garderobe gotovo svih moćnih žena na svijetu slažu upravo od ovih nijansi (uz poneki dodatak crvene za posebne prilike).

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Uvijek prisutni kao temelji svake garderobe, neutralci su ove sezone ipak došli na svoje - otkad je Institut Pantone bojama godine proglasio pastelnu ružičastu i plavu, uz dodatak ledene sive, nalet ovih podcijenjenih ljepotica doista je dobio zamah. Čista, chic estetika vratila se na piste ženskih kolekcija i dala naglasak dobrim krojevima i inovativnim materijalima, a u prijelazu u high street trgovine kolekcijama je prišiven štih glamura i ženstvenosti 1940-ih. Fendi je predstavio jednostavno skrojene haljine koje su dozu romantike dobile korištenjem prozirnih materijala, a Christian Dior je vintage looku dao dozu suvremenosti koristeći satenske volane na midi suknjama.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Mulberry je korištenjem različitih tonova iste boje oslikao novi ljetni casual, a Miu Miu krenuo je nešto opakijim smjerom i koristio kožu za visoke čipkaste čizme - trend koji će sigurno biti lako prenijeti i u toplije dane. Ideja iza neutralnih outfita je jednostavna: veći dio posla prepušten je kvalitetnim tkaninama i različitim oblicima i siluetama: kombinezoni, pripijeni bodiji, široki rukavi i pletenina komadi su koje je lako prilagoditi svakom stilu. Od toplih pastelnih nijansi, preko smeđe, boje devine dlake, nijansi ružičaste i boje breskve, do cijelog spektra krem-tonova, ova paleta boja doista je neizostavna u garderobi moderne žene. Jedna od njihovih prednosti je i to što neutralne boje izgledaju skupo, a istodobno mogu biti nevjerojatno udobne - čak i sportski komadi dobivaju dozu elegancije kad protrče ovim spektrom.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Ako vas je strah neutralnog looka od glave do pete, ne brinite se: prvi koraci mogu biti tek kapa, šal i bež rukavice ili bijeli kaput koji ćete razveseliti torbicom jarke boje. Sako boje kave fantastično će izgledati s jarkoružičastom suknjom, a cvjetni uzorak postat će još šarmantniji proviri li ispod pastelne pletene veste. Osim što je zavladao garderobom, ovaj trend proširio se i beauty industrijom, a “nude” nijanse apsolutni su hit za manikure ovih mjeseci. “Inspiracija je Francoise Hardy na francuskoj rivijeri, dakle, sedamdesete nakon dva, tri tjedna na moru”, izjavila je Deborah Lippman, zadužena za manikure manekenki na reviji Frame Denim.

 

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0