Moda

Nepogrešiva formula za dobar #ootd

Ako si  se ikad pitala kako to holivudskim zvijezdama poput Beyonce, Rosie Huntington Whiteley ili Alexe Chung uspijeva da uvijek izgledaju sjajno pred kamerama, znaj da se radi o vještim trikovima koji se prenose iz generacije u generaciju. Sve tri su potpuno drugačije konstitucije, ali u isto vrijeme sve one uvijek izgledaju besprijekorno.

Kada želiš zablistati pred fotoaparatom, jednu nogu stavi ispred druge i nasloni ruku na bok. Tako će tijelo izgledati izduženije i vitkije, a u isto vrijeme ćeš djelovati kao da prštiš samopouzdanjem. Tim trikom se slavne cure služe već godinama. No, nije sve u poziranju i mimikama lica. Da bi fotografija bila vrijedna Instagrama, važna je i fotogenična odjeća. S ovom odjećom ćeš uvijek ispasti savršeno na fotografijama:

Kaftani, kimona, lagani ogrtači

Sva odjeća koja savršeno prekriva nedostatke, a u isto vrijeme izdužuje siluetu. Lagani i fluidni ogrtači poprave svaki stajling. Ako se odlučiš za kombinaciju jednobojnog korzeta i tamnih traperica, floralni kaftan upečatljivih boja je nešto s čime ne možeš pogriješiti. 

 

Still feeling those music vibes 🎶

A post shared by ANDY TORRES (@stylescrapbook) on

Top otkrivenih ramena

Sve it djevojke u svom ormaru su već prošlog proljeća imale nekoliko odjevnih predmeta otkrivenih ramena, a ove godine je ponuda u trgovinama takva da ne možeš izbjeći tu vrstu odjeće. Zašto i bi, kad su majice, topovi i haljine otkrivenih ramena neki od najfotogeničnijih komada odjeće. Produžuju vrat i ističu elegantne kosti ispod vrata. Komad je to koji ćeš obožavati.

 

Favorite Coachella look.

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on

Cipele u špic

Iako nisu svima omiljene, cipele sa špic vrhom svaku će nogu učiniti dužom, elegantnijom, zavodljivijom. Ove sezone nose se “ružne” cipele po uzoru na modele kuće Celine. Radi se o dodatno izduženom vrhu cipele, a koji se nastavlja na ravnu cipelu s otvorenom petom. Točnije, to su natikače oko kojih su se lomila koplja protekle godine, jer su ih pripadnici muškog spola smatrali estetskim promašajem. No, kao da su oni ikad odobravali išta osim klasičnih štikli?. High street verzije su pak bile naklonjenije komercijalnim potrebama te su ove cipele dobile debelu blok petu i manje oštar špic.

 

NYE prepping 🛁👠❤@brownsfashion #sponsored

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) on

Elegantne hlače sa sportskim elementima

Sportski chic ili athleisure se odavno uvukao u uličnu modu, a kulminiralo je neodoljivim Gucci komadima koje su prigrlile sve trendseterice. Kreativni direktor Alessandro Michele pobrinuo se da i žene koje su od 0 do 24 u pokretu nađu savršene hlače koje će u isto vrijeme poslužiti i za poslovni sastanak i nakon toga kavu s prijateljicama. Radi se o svilenim hlačama koje imaju trobojnu crtu sa strane i puceta koja se mogu otkopčavati. Brojni high street giganti su prigrlili takav oblik hlača, a ove sezone posebno su tražene one koje umjesto gumba imaju male bisere  ili perlice.

 

🌴🇺🇸🌅 NOV 14 #LA

A post shared by Gilda Ambrosio (@gildaambrosio) on


Viseće duguljaste naušnice

Osim što su se na velika vrata vratili ringovi, koje modeli poput Gigi Hadid i Kendall Jenner obožavaju nositi , krupne naušnice nikad nisu bile raznolikije. S potpisom Delpoza dolaze ogromne naušnice koje se nose rasparene– jedna veća, a druga manja. Naravno, prolazi i samo jedna naušnica. A kada je pitanju dobra fotografija, profinjeni izgled lica je također bitan. Obavezno posegni za dobrim parom raskošnih duguljastih naušnica, zategni kosu u nisku punđu i učini lice dostojnim crvenog tepiha. 

Velike naočale tamnih okvira

Miranda Kerr, Victoria Beckham i Jessica Alba su jedne od najbolje odjevenih žena svog vremena, a to se vidi čak i u nonšalantnoj šetnji gradom kada su uhvaćene u savršenom paparazzo trenutku. Upitno je kako bi ove ljepotice izgledale kada bi primijetile kako ih snimaju paparazzi iz prikrajka, i tko zna gdje bi uputile pogled (i koliko ljutit), no jedno je sigurno – to nikad nećemo ni saznati. Naime, one su baš uvijek skrivene od pogleda javnosti iza tamnih okvira naočala. Formula za savršeni ljetni selfie? Velike zaobljene naočale tamnih okvira koje stoje baš svima!

 

Boattrip 🛥🙏🏻 wearing my new cute @furla bag || #furlafeeling #furla90anniversary • advertisement/anzeige

A post shared by Caroline Daur (@carodaur) on

Photo: None

Komentari 0