Moda

Neka jaknica postane glavna zvijezda vašeg outfita

Vrijeme koje ne možemo definirati ni smjestiti u godišnje doba zahtjeva jednu cool jaknicu koja sve to podnosi...

Ona jakna koja ne stane ispod kaputa, a i baš super izgleda, ovih dana postaje zvijezda. Vrijeme koje ne možemo definirati i smjestiti u godišnje doba, zapravo daje priliku i šansu prije vrućeg ljeta – još jednom posvetit ću se kreativnoj igri i zanimljivim slojevitim kombinacijama. Naravno, tu je sada čitava paleta tih jakni: od kvazi-sakoa, preko bomber jaknice i parke do kaubojske s resicama.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Krije li se u tvojoj garderobi neki fora sako koji rijetko nosiš, jer kao da je previše svečan? Izgledat će fora tijekom dana, uz traperice i balerinke, čizme ili sandale... Obožavam te kontraste, kad neku noćnu pticu povedem na danje svijetlo, stilska formula postaje zanimljivija.

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 400 kuna

Kratka jakna vizualno reže siluetu na pola i naglašava struk, pa će dobro izgledati s nekim dugim haljinama i sličnim rasplesanim formama, dok na primjer neka duža voli skinny jeans i tajice. Baš se ove sezone dobro proslavila army parka, naročito pojačana vezom, amblemima i sličnim aplikacijama. Podsjeća na hipije i njihov slobodno-buntovan stav prema odijevanju – danas parku nosim i na večernju haljinu i štikle, novo doba ipak donosi neke inovativne formule.

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 300 kuna

Njegovo visočanstvo traper dolazi u niz formi, sljubljuje se s volanima. Bomberice su isto odlične, naročito u pastelima... možda ti je ostala neka od prošle godine? Sada je iskoristi, jer kad ljeto krene, ove super-jaknice uputit će se na godišnji i prepustit mjesto nekim lepršavim boho poslasticama.  

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 300 kuna

 

Photo: arhiva

Komentari 0