Moda

Nećete vjerovati vlastitim očima: Ova haljina izrađena je od plastike!

Nevjerojatna ružičasta kreacija sigurno ne izgleda kao boca iz koje ste prošlog ljeta pili vodu i nemarno je ostavili na plaži, zar ne?

Već šestu godinu za redom jedan od omiljenih high street brendova, H&M, svojim radom potiče razvoj ekološke svijesti građana diljem svijeta. No, za ovogodišnju Conscious Exclusive kolekciju, odlučili su se otići još jedan korak dalje. Naime, H&M je odlučio iskoristiti do sada najzanimljiviji održivi materijal i stvoriti kreacije od kojih zastaje dah. 

“Ovo je prilika da ljudima pokažemo da je moguće stvoriti zanimljive i lijepe komade od održivih materijala”, izjavila je glavna dizajnerica brenda, Pernilla Wohlfahrt.

Iako kolekcija u trgovine stiže tek 20. travnja, modni svijet već naveliko bruji o očaravajućoj haljini izrađenoj od recikliranog poliestera koji je u potpunosti nastao od plastike prikupljene na morskim obalama.

 | Autor: H&M H&M

Čak i ako vas sama haljina nije uspjela očarati (što zvuči potpuno nemoguće morate priznati), taj efekt će postići prelijepi ruski supermodel Natalia Vodianova koja je nosi, a ovoj joj je prva suradnja s H&M-om.

"Nevjerojatno je vidjeti napredak i mogućnosti koje nam pružaju materijali koji se mogu reciklirati, ali i otkriti neočekivanu budućnost mode", objasnila je Vodianova.

Inače, ova haljina će se prodavati po cijeni od 249 dolara (oko 1700 kuna).

 | Autor: H&M H&M

Osim očaravajućih komada, brend je svojim kupcima pripremila još jedno iznenađenje. Naime, u sklopu ove linije po prvi puta predstavit će i komade za djecu te novi miris napravljen od organskih ulja.

Podsjetimo, ovakav način proizvodnje već su isprobali i drugi veliki brendovi, poput G-Stara i Adidasa, ali je H&M napokon odlučio srušiti predrasude i svima dokazati kako odjeća izrađena od recikliranih materijala može biti dostojna crvenog tepiha.

Photo: H&M

Komentari 0