Moda

Nećeš vjerovati koji komad nakita se vraća u modu

Moda je ciklična, a ovo su trenutci u kojima se to najbolje vidi. Već su se vratile belt-torbice, trapez hlače i crop-topovi, a sada nam natrag dolazi komad nakita koji uistinu nismo očekivali - medaljoni u kojima se kriju slike najmilijih

Uvijek kad se priča o medaljonima kao komadu nakita, čini se da je riječ o dodatku koji pripada minulim vremenima. Pamtimo naše bake koje su u njima čuvale požutjele slike najmilijih, a na našim majkama viđali smo ih rijetko. Ipak, čini se da se vraćaju, ljepši nego ikada. Veliki povratak tog retro nakita najavila je blogerica Chiara Ferragni.   | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric Ona je u svoj stavila sliku svog sina Leonea. Rado ga fotografira, pokazuje na društvenim mrežama, a sada ga je, čini se, odlučila doslovno nositi pokraj srca. Moramo priznati da se radujemo povratku ove vrste nakita. Nije nam mrska ideja da svoje uspomene privežemo oko vrata. 

Možda vas zanima Zvijezde objavljuju slike s poroda, evo što o tome misle naše Instagram mame Rubrika Stars Stars
 

A post shared by Flannery F (@flanntique) on

Pokušali smo saznati kakvo je stanje s medaljonima u Hrvatskoj, ali na Internetu nije bilo mnogo dostupnih informacija pa smo odlučili nazvati kultnu zagrebačku zlatarnicu Roginić. U telefonskom razgovoru, zaposlenica nam je otkrila da su ovakvi medaljoni, doduše srebrni, uvijek u prodaji. Zlatni se izrađuju po narudžbi, a moguće ih je izraditi u brojnim oblicima - ovalnom, srcolikom, kockastom. Na naše pitanje vraćaju li se ovi medaljoni u modu, odgovorila nam je: ''To se uvijek kupuje, nikada nije niti izašlo iz mode!''.

 

A post shared by Journey Lockets (@journeylockets) on

S obzirom da je riječ o globalnom trendu, sigurni smo da neće ostati samo na zlatnim i srebrnim varijantama. Prije nego što ovaj trend u potpunosti preplavi ulice i stigne na police high-street brendova, pronašli smo neke od najzanimljivih komada na Amazonu. Najviše ih je upravo u srebrnoj boji s natpisima.  | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric S lijeva na desno: Amazon (oko 49 kn), Amazon (oko 99 kn) Međutim, nisu izostale ni rose-gold kombinacije. Uistinu predvidljivo, ali preslatko.   | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric S lijeva na desno: Amazon (oko 69 kn), Amazon (oko 99 kn) Ne možemo se oteti dojmu da su oni u boji žutog zlata ipak najviše vintage.   | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric S lijeva na desno: Amazon (oko 9 kn), Amazon (oko 145 kn) A da će ovaj trend poprimiti i neka posve nova lica pokazuju ovi modeli u bojama i s raznih dekoracijama. 

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric S lijeva na desno: Amazon (oko 90 kn), Amazon (oko 59 kn)

Ovaj trend ćemo, priznajemo, pratiti s posebnom radošću. Ono što je lijepo u njemu upravo je personalnost i osobna povijest koju će skrivati medaljončići. Osobe koje se nalaze pokraj srca, nalaze se i srcu.

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0