Moda

Ne stanete u traperice? Sjednite u toplu kupku!

Vruća voda, vježbanje i boravak u sušilici mogu biti vaši tajni saveznici u vraćanju starog sjaja omiljenim trapericama.

Svatko ima svoj omiljeni par traperica. No, s vremenom, zbog čestog nošenja, one mogu promijeniti veličinu te vam postati prevelike, ili pak premale. Naravno, u ovom drugom slučaju utjecaja bi mogla imati i nemilosrdna kazaljka na vagi.

Ipak, nema mjesta panici! U oba slučaja postoje (pomalo neobični) trikove koji mogu spasiti stvar.

Ako su traperice prevelike:

 

1. Isprite ih vrućom vodom

Ovo je najjednostavniji način smanjivanja traperica koje su vam naglo postale prevelike, a za što bolji rezultat perite ih na maksimalnoj dopuštenoj temperaturi te ne koristite omekšivač.

2. Koristite sušilicu

Odmah nakon što ste ih oprali u vrućoj vodi ubacite ih u sušilicu za rublje. Još jednom odaberite najvišu dopuštenu temperaturu kako bi se vlakna ponovno skupila.

3. Nosite debele slojeve ispod njih

Naravno, ovaj trik nemojte isprobavati tijekom ljetnih mjeseci, ali može biti vrlo učinkovit tijekom zime. Nosite debele hulahopke ili pak tajice kako biste popunili "praznine".

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Ako su traperice premale:

 

1.  Pošpricajte ih mlakom vodom

Posljednjih ste dana malo pretjerali s uživanjem u raznim slasticama, a to je već očigledno na vašim trapericama? Ne brinite. Postoji rješenje. Stavite traperice na pod i pošpricajte ih mlakom vodom te stanite nogama na njihove krajeve i snažno ih vucite kako biste ih rastegnuli.

2. Vježbajte

Ako ipak postoji šansa da uđete u njih, ali su vam svejedno preuske, navucite ih i napravite nekoliko jednostanih vježbi istezanja. I to je to!

3. Sjednite u toplu kupku

Iako možda zvuči bizarno, vrijeme je da se počastite toplom kupkom. Odjenite traperice i sjednite u nju. Vjerujte, djeluje.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0