Moda

Naučite hodati u visokim potpeticama u šest lakih koraka

Graciozan hod u petama više nije neka znanost, pa ako ste se do sada mučili sa svojim štiklicama, više nećete!

Kupili ste ih? Prekrasne i tako elegantne... Odlično će pristajati uz onu vašu novu super haljinu. Izgledate kao hollywoodska glumica - sve dok ne napravite prvi korak u svojim novim visokim štiklama. Da biste izvukli puni potencijal iz cipela s visokom petom, morate naučiti kako graciozno hodati uz ovih šest trikova.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell 1. Spuštajte prvo petu, a zatim prste na tlo

Najčešće u potpeticama hodamo kao da nosimo ravne cipele - tako da odjednom spuštamo cijelo stopalo na tlo, ali kad nosite visoke potpetice, to izgleda prilično nezgrapno. Kad nosite štikle, prvo spustite petu na pod, a onda prste. Vaš hod će ovako izgledati prirodnije.

2. Radite sitnije korake

Ne radite velike radite korake kao da žurite nekamo i usporite. Radije usitnite korak, a ako još k tome se malo u hodu zanjišete, izgledat ćete nevjerojatno graciozno (i seksi).

3. Nagnite se blago prema unatrag

Kad hodate u visokim petama, možda ćete primijetiti da vam je vrat dosta krut. To znači da se nepravilno držite, a da biste to popravili, blago se nagnite prema unatrag. Tako ćete pravilno rasporediti opterećenje i to će se vidjeti na vašim koracima.

4. Zamislite kako koračate po ravnoj crti

Ako zamislite pred sobom ravnu crtu i koračate po njoj, primijetit ćete kako se elegantnije krećete. Uz to, podignite malo glavu i gledajte ispred sebe.

5. Savinite stopalo kako biste spriječili isklizavanje

Ako osjećate da vam je korak nesiguran i da bi vam noga mogla iskliznuti iz cipele - malo savinite stopalo unutar cipele. To će učiniti da vam stopalo bolje pristaje u cipelu i bit će vam se lakše kretati.

6. Uvijek kupite cipele koje vam pristaju

Ako vam cipele ne pristaju, ne postoji trik koji će vam pomoći da u njima hodate graciozno. Ako su vam cipele prevelike, umetnite malo vate da vam bolje pristanu. Ako su premale, odnesite ih postolaru da ih proba malo raširiti, ali sljedeći put kad ih budete kupovali - dobro ih isprobajte prije nego ih platite.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0