Moda

Naša vodeća modna stilistica otkriva temelje dobrog stila. Kopiramo!

  • Arena Centar i miss7 proveli su istraživanje kako bismo doznali što je ženama važno
  • Između ostaloga, važno vam je i biti dotjerana
  • Slijepo slijediti trendove ne znači izgraditi svoj stil, zar ne? Ipak je za to potrebno ili 'ono nešto' ili - savjet pravih stručnjaka
  • Naša vodeća modna stilistica Ivana Pavić donosi kratki vodič dobrog stila, vrijedi pročitati!

Htjeli mi to ili ne, način odijevanja, baš kao cijeli stav i energija kojom zračimo, elementi su neverbalne komunikacije i važno je da svoju krajnju poruku i stav uskladiti s odjećom koju nosimo na najbolji mogući način. Već godinama podučavam klijente kako komunicirati odjećom te kako odabrati i kombinirati odjevne komade koji laskaju njihovoj građi tijela te rezoniraju s njihovim zanimanjem i osobnosti. Naime, odjeću doživljavam kao alat, i to vrlo učinkovit. 

 | Autor: Unsplash Unsplash

Često se događa da žene kupuju impulzivno, nose taj komad kratko vrijeme, općenito nisu zadovoljne rezultatom i onda ga odbace. Ono što volim savjetovati klijenticama je prije svega da znaju što hoće prije nego nešto kupe - ali prvo trebamo upoznati sebe, znati koji nam krojevi i materijali pristaju i to kupovati.
I ne kupovati impulzivno. Kada kupujemo novi komad, treba obratiti pažnju na sastav, kvalitetu izrade, ali i unaprijed pokušati zamisliti najmanje tri kombinacije u koje ga možemo uklopiti. Ako to ne možemo, onda bolje odustati od njega.

 | Autor: John Pavlish John Pavlish

Ono što uvijek volim preporučiti je capsule kolekcija prilagođena osobnom ukusu i stilu u kojoj se gotovo sve može kombinirati jedno s drugim - tako nećete rasipati novac i izbjeći ćete gomilanje odjeće u ormaru. I, ono što smatram iznimno važnim -  kada god možete, kupite kvalitetan klasičan komad koji ćete moći kombinirati uz mnogo toga i nositi ga godinama.

 | Autor: Traperice Pepe Jeans; traperice Mango; traperice Levi's, Europa 92 - sve dostupno u Arena Centru

A ako me pitate koji su moji bezvremenski omiljeni komadi, to je lako! Traperice koje lijepo pristaju figuri, klasična bijela košulja s čvrstom kragnom i orukavljem te lijepo skrojen sako ili kompletno odijelo klasičnog kroja u neutralnoj ili plavoj boji. Takav sako možete nositi u kombinaciji s klasičnim hlačama u službi odijela, možete ga raspariti i nositi uz jeans i pamučni top ili u večernjim izlascima kao cover up na haljine. Još baloner u neutralnoj nijansi te crna elegantna haljina - i pravi temelj garderobe je tu.  

 | Autor: Košulja H&M; bluza Sportina; košulja Stradivarius, - sve dostupno u Arena Centru

Ipak, iako volim bezvremensko, volim ga kombinirati s trendovima, ali svaki trend nastojte prilagoditi sebi i svom stilu, ne slijepo ga slijediti.  A kad je riječ o modnim dodacima, oni su važni jer zaokružuju naš stil i definiraju ga. Zato cipele i torbe ne gomilajte u hrpi već kupujte kvalitetne modele koji vam mogu dugo potrajati. I, za kraj, neka te lijepe cipele budu i udobne, to je važno.   

Mojih top 5 savjeta


1. Svaki komad odjeće koji namjeravate kupiti prvo zamislite u 3 kombinacije sa stvarima koje već imate

2. Prednost dajte kvaliteti pred kvantitetom

3. Jako malom broju žena zaista pristaju uske traperice pa radije birajte drugačije modele poput mom fit ili bootcut modela

4. Kvalitetan, dobro skrojen sako u plavoj ili neutralnim bojama pokazat će se kao izvrsna investicija 

5. Igrajte se s trendovima, ali nemojte se slijepo povoditi njima
 

Photo: John Pavlish

Komentari 0