Moda

Narodni vez u street styleu - domaći dizajn vlada ljetom

Prozračne haljine, lijepi šeširi i neodoljive cipele i torbe najbolji su ljetni ulov, a kada još dolaze s domaćim potpisom... Ovo su četiri dizajnerska imena, tj. četiri modne kuće koje imaju savršene ljetne komade po pristupačnim cijenama

Savršeni ljetni look? Dobar šešir, espadrile, veliki ceker i - neodoljiva prozračna haljina koja će te pretvoriti u gradsku stajlericu u tren oka! Naravno, svima pri tom na pamet padaju poznati svjetski brendovi koji će nam pritom pomoći, ali ovog lejta okrećemo se domaćoj modi. Tu je nekoliko renomiranih brendova, ali na sceni su se pojavila i nova zanimljiva imena. 

Velik uspjeh u samo godinu postojanja brenda polučila je dizajnerica Vini Gvozdanović. Njezin Kaviy Couture niže uspjehe zahvaljujući smjelom spoju tradicionalnog i modernog. Etno vez u kombinaciji s volanima, dukatima i ornamentima doista podiže ljetni look, a njezine haljine nosi glumica Bojana Gregorić Vejzović, a njezin dizajn našao se i na naslovnici slovenskog Ellea. Vinine haljine savršeno funkcioniraju u street style verziji što nam pokazuju i fotoke Sonje Dvornik koja je snimila stilske priče s Kaviy Coutureom. Što o uspjehu branda kaže  dizajnerica? "Ne povodimo se trendovima, ima nekoliko haljina za koje ću, vjerujem, i u sljedećoj sezoni reći da su hit. Bili smo i na tradicionalnoj reviji Monture. Splićanke ovaj dizajn obožavaju, naravno". Mi možda nismo Splićanke, ali priznajemo ove su haljine neodoljive!

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Nema ljeta bez novog slamnatog šešira. Savršen možeš naći u radionici Boudoir. Ovaj modni dodatak prvo smo zamijetili na prekrasnoj Lidiji Lešić, koja se od njega ne odvaja. Što ga čini toliko zanimljivim? Kroj je klasičan i nosimo ga već nekoliko sezona, no naravno, mora postojati twist. Radi se o ravnom obodu tipičnom za stilske 20-e, koji smo zavoljeli na omiljenoj tračerici Blair Waldorf. Ovaj slamnati šeširić ima jedan sasvim poseban detalj - crnu satensku vrpcu s odličnim natpisom - No Me Interesa. Radi se o komadu iz cruise kolekcije čija cijena je 650 kn, a sjajno se uklopio u ostatak couture estetike koju godinama domaćoj modnoj sceni predstavljaju Martina Čičko Kapetanović i Morana Saračević.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Ako je šešir na glavi, zašto u ruci ne bi bio prekrasan ceker? Slavni cekeri Piccola Creations ove sezone dobili su nove izvedenice, a dizajnerica Doriana Miletić iz Zadra priznaje kako trenutno ne staje, radi nove modele i ne stigne ni fotografirati sve što ima. Prošle godine najpoznatije su bile torbe-cekeri koje je Doriana uvozila iz Maroka, a ove godine hit je mali kompaktni model torbe "Jane Birkin". To je Dorianina posveta omiljenoj glumici. Prema tvojoj želji, torbice se mogu ukrasiti pomponima, inicijalima ili zanimljivim ručkama, a cijena im je 480 kn. "Uskoro izbacujemo model i s kožnom ručkom, ako se mene pita, ta mi je već sad najdraža!", smije se Doriana. U novoj kolekciju sad su i personalizirane košulje te ručnici s resicama, sve s personaliziranim otiskom!

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

A što na noge? Klasika u novom ruhu uvijek prolazi, a znaju to i dizajneri Borova. Ova vukovarska tvornica, unatoč čestim problemima uvjereno grabi naprijed. Zanimljiv dizajn i provjerena kvaliteta su doslovno "osuđeni" na uspjeh, a znaju to i dizajneri Borova, koji su još jednom dokazali što znači imati dobar proizvod. Obožavamo ove espadrile s printom jednoroga po vrlo prihvatljivoj cijeni od 149 kn koje će se savršeno uklopiti u cijeli "Made in Croatia" look!

 

 | Autor: PROMO PROMO

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

 

Photo: Sonja Dvornik

Komentari 0