Moda

Napokon stiže vrijeme festivala: Odaberite nešto drugačiju kombinaciju

Jedno je sigurno, čim stigne malo toplije vrijeme, odmah počnemo razmišljati o festivalima, a kroz glavu nam prolaze sve najbolje kombinacije za tu sezonu

Kad sredina travnja pokuca na vrata, svjetski mediji polude za najpoznatijim glazbenim festivalom Coachellom, a high street brendovi u ponudi odjednom imaju samo cvjetne obruče za kosu, cropped topove, jako puno resica, kratkih traper hlača i ravnih cipelica u kojima se može plesati cijelu noć.

 | Autor: arhiva arhiva Mango, 1199 kuna

I naravno, mi nemamo ništa protiv, jer i sami očekujemo ljeto i domaće glazbene festivale koji okupljaju najveće glazbene zvijezde na svijetu, a samo što nisu stigli. Kako nikada nije prerano za pripremanje, jer ona je pola posla (kažu mudri), Coachella će nam poslužiti kao savršena inspiracija za početak naše festivalske sezone.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Ono to treba zapamtiti je da pravila uopće nema. Ono što ćete vidjeti na nepreglednim livadama festivalskog prostora, vjerojatno nećete vidjeti nigdje drugo. Poanta i jest u tome, da se potpuno opustite, i možda odjenete ono što nikada ne biste. I to potičemo. Svjetske zvijezde i poznate fashionistice okreću se boho stilu koji je tih festivalskih dana, najzastupljeniji.

 | Autor: arhiva arhiva Chloe, net-a-porter.com, 1295 eura

Resice, šeširi, kimona, čipka i puno puno nanizanih ogrlica i narukvica, recept su za dobru odjevnu kombinaciju za vrijeme festivala. Neki high street brendovi imaju čak i posebne kolekcije za vrijeme festivalskog ludila. Jedan od takvih je omiljeni H&M koji je lansirao kolekciju Coachella prepunu odličnih komada.

 | Autor: arhiva arhiva H&M, hm.com, 350 kuna

Dominirale su resice i super efektni uzorci uz koje se defnitivno ne možete izgubiti u festivalskoj gužvi. Esencijalni festivalski look na svojoj je modnoj pisti prošetao dizajner Tommy Hilfiger (dolje lijevo), a opuštenu verziju sportske elegancije predlže Alexander Wang.

 | Autor: arhiva arhiva H&M, hm.com, 450 kuna

Dok se premišljate biste li nosili kratke (ne zaboravite na sredstvo protiv komaraca) ili duge hlače, mi vam predlažemo da zaboravite na njih i odlučite se za maksihaljinu. Zašto? Najpraktičnija je, a i izgleda savršeno. Osim toga dobar je odabir i kombinezon (iako malo nezgodan kad trebate posjetiti toalet, ako uopće postoji).     

 | Autor: arhiva arhiva Gucci, net-a-porter.com, 1440 eura

Kao ultimativna inspiracija može vam poslužiti Alessandra Ambrosio, koja svake godine na Coachelli pokaže koliko zapravo voli kaubojske šešire i čizme, a nama se jako sviđa kako joj to sve stoji. Jedna stvar koja je za festivale jako bitna je - torbica!

 | Autor: arhiva arhiva Stradivarius, 180 kuna

Zapravo, najbolje bi bilo kad biste se odlučili za ruksak jer je najpraktičniji. Ili nosite torbicu oko struka. Da, dobro ste pročitali. I one su se ponovno vratile na modni radar, a kako je festivalska moda poptuno lišena svih pravila odjevanja, onda pogotovo ovdje sve prolazi! Ako ipak morate nositi omiljenu torbicu, bilo bi dobro da ona bude ona koja se može staviti preko tijela kako biste nesmetano mogli uživati u glazbi i plesanju. Na nogama nosite čizmice ili udobne tenisice.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Za ove prilike definitivno treba zaboraviti na štikle, jedino ako se ne mislite mučiti hodajući po neravnom terenu i blatu. Ipak, u obzir dolaze block potpetice midi visine. Ako idete na ljetne festivale na plaži, vaš je odabir najlakši. Trebaju vam “statement” badić, kratke traper hlačice i japanke, a preko kostima možete samo navući i nekakvu lepršavu haljinu.   

Photo: Getty Images

Komentari 0