Moda

Napokon naučite kako odabrati idealan model sunčanih naočala

Kome stoje lenonke, a kome pilotke te koje boje okvira bi trebale birati plavuše, a koje crnke

Ponekad je jako teško pronaći odgovarajući oblik naočala, a kako bismo vam bar malo olakšali kupovinu novih, otkrivamo kako odabrati model koji odgovara vašem obliku lica i boji kose:

Osobama s okruglim licem najbolje će pristajati naočale četvrtastog oblika, s lagano zaobljenim okvirom.

 | Autor: Mango PR: Haljina 125 kn, pončo 129 kn Mango PR: Haljina 125 kn, pončo 129 kn

Ako je vaše lice srcolikog oblika, možete nositi gotovo sve modele, a posebno dobro će vam pristajati naočale u stilu šezdesetih te uvijek popularne pilotke, koje pristaju gotovo svima.

 | Autor: Mango PR: Haljina 125 kn, pončo 129 kn Mango PR: Haljina 125 kn, pončo 129 kn

Osobe s ovalnim licem također se mogu poigravati s oblicima okvira, jer im pristaje gotovo sve. Osobama s izduženim licem odlično stoje okrugli modeli naočala, poput trendy lenonki.

 | Autor: Zara Zara

Okrugli modeli pristaju i osobama s četvrtastom bradom i visokim čelom. Veličinu naočala uvijek uskladite s veličinom lica. Ako imate maleno lice, birajte malene okvire i obratno.

Pripazite i na to da boja naočala pristaje vašem tenu i boji kose. Ako ste platinasta plavuša, svijetle puti, nikako nemojte odabrati crne ili tamno smeđe naočale. Najbolje će vam pristajati one s tankim, metalnim okvirima, svijetli okviri ili oni s leopard uzorkom.

 | Autor: Zara Zara

Ako ste, pak, crnka, najgori odabir za vas su naočale s bijelim okvirima i u drugim svijetlim bojama. Najbolje odabir za vas su okviri u crvenkastim nijansama.

 | Autor: NastyGal NastyGal

Brinetama je možda i najlakše, no i tu treba razlikovati tamnu i svijetlu smeđu kosu, te se ovisno o tome voditi pravilima za plavuše i crnke. Ako ste pak crvenokosa, izbjegavajte naočale u nijansama svoje kose.

Test savršenog prijanjanja
Kad isprobavate naočale, nasmijte se! One se pri tome ne bi smjele pomicati. Većina naočala s metalnim okvirima ima 'papučice' zahvaljujući kojima idealno sjednu na vaš nos. Međutim, to nije slučaj s plastičnim naočalama, pa je ponekad potrebno isprobati više modela dok ne pronađete onaj koji vama odgovara.

Photo: NastyGal

Komentari 0