Moda

Jedan trend obilježit će modnu zimu - pogledaj kako ga sve možeš nositi

  • Bezvremenski tartan uzorak koji nazivamo još i škotski i karirani jedan je od onih uzoraka koji asociraju na zimu i ugodnu toplu atmosferu, a ove sezone ponovno je hit!
  • Osim što tartan kao uzorak potječe od Škota, prvi puta ga je još sedamdesetih godina prošlog stoljeća u suvremenu modu uvela dizajnerica Vivienne Westwood
  • Odabrali smo tri modne kombinacije kojima je baza karirani uzorak, a za još inspiracije zaviri na stranicu City Mix&Match

Dobro je poznato da karirani uzorak ne silazi s trona popularnosti od prošlog proljeća kada su karirani sakoi preplavili ulice i društvene mreže. Hladnija sezona nas ipak vodi korak dalje. Hlače, suknje, haljine, odijela, kaputi... Sve to u aktualnim jesensko-zimskoj kolekciji je prošarano tartan uzorkom. Karirani uzorak sastavljen je od kvadrata, pruga ili linija različitih boja i najčešće dolazi u kombinaciji crvene i tamno plave, a često ćemo ga vidjeti i u zelenim i žutim nijansama. No, kombinacije boja su zapravo sve zanimljivije i maštovitije.  

Suknja - kraljica modne kombinacije 

Svi smo nekada kupili suknju kariranog uzorka, pa posjeduješ li još uvijek barem jednu, slobodno ju izvuci iz ormara jer ovaj bezvremenski komad ponovno nosimo. Ipak, ukoliko je vrijeme za novu, neće je biti teško pronaći u high street dućanima. Nekada simbol 'grunge' stila 90- ih, besprijekorno će se uklopiti uz ostale komade iz devedesetih koji su ove sezone najviše u trendu. Ipak, kada se sjetiš karirane minice, možda će ti osim škotskih kiltova na pamet pasti i popularni film "Clueless". Inspiracija je zaista mnogo, a na nama je samo da damo mašti na volju!

 | Autor:

Ukosnice za kosu H&M 59, 90 kn, Dolčevita Orsay 149,90 kn, Puder u kamenu YSL All Hours Powder (Müller) 469,90 kn, Kaubojke Replay 1310 kn, Suknja Guess (Fashion&Friends) 649 kn, Kaput Marella 5078 kn, Torba Stradivarius 119,90 knsve dostupno u City Centeru one.

Neka se sve vrti oko haljine 

Istovremeno klasičan i moderan, jednostavan i efektan, karirani uzorak još jednom se istaknuo kao savršeni izbor i za haljinu. Ženstvena silueta midi haljine cijeloj modnoj kombinaciji dat će dozu retro šarma. Ovaj uzorak začini crvenim ružom, finom, toplom eko-bundicom, visokim potpeticama i slatkom malom torbicom - i budi spremna na poglede!

 | Autor:

Kaput Orsay 429,90 kn, Ruž za usne Yves Saint Laurent 'Rouge pur couture the slim', 3 grama (Douglas) 250,75 kn, Parfem YSL 'Libre' (Müller) 30 ml 476,90 kn/ 50 ml 688,90 kn; 90 ml 876,90 kn, Torbica Zara 299,90 kn, Gležnjače Aldo, 799 kn, Haljina Desigual 979 kn sve dostupno u City Centeru one.


Zimski favorit: tartan odijelo 

Karirani blejzer cijele godine nosimo s trapericama, a ove sezone neka to bude čitavo odijelo. Prava bold kombinacija stvara trendy look za svaku jesensku poslovnu garderobu. Na nogama klasične salonke ili pak tenisice - uvijek će dobro izgledati. Dodaš li mu fini zeleni kaput i crvenu beretku, dobit ćeš pravi odvažni, pomalo francuski stil kojemu sve fashionistice rado naginju.

 | Autor:

Sako s.Oliver 729 kn, Hlače s.Oliver 479 kn, L'Oreal Volume Million Lashes' maskara (dm) 69,90 kuna, Kaput Zara 799,90 kn, Kapa Stradivarius 69,90 kn, Cipele Aldo 699 kn, Torbica Michael Kors (ICON.) 1499 knsve dostupno u City Centeru one.

Nadamo se da će te ove kombinacije potaknuti da u svoj ormar ove sezone ubaciš barem jedan komad kariranog uzorka, a ako ti treba još inspiracije, ne sumnjamo da ćeš je pronaći na City Mix&Matchu!  

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0