Moda

Najpopularniji model jakne Mango ima u verziji čokoladno smeđe kože s kontrastnim prošivima. Lajkamo!

  • Komad u kojem se generacije već desetljećima osjećaju moćnije i samopouzdanije no u bilo čemu drugom je kožna jakna koja je u modni pohod krenula prije gotovo sto godina
  • I u 2024. kožne jakne žive punim plućima, a poznate influencerice već su se naveliko počele šepuriti po društvenim mrežama u svojim omiljenim primjercima
  • Iako klasične crne rokerice nikada neće izaći iz mode, ove su godine svjetla reflektora usmjerena na nešto drugačije modele - one nešto dulje, minimalističke i lagano predimenzionirane, a jedan takav smo pronašli u Mangovoj ponudi

Još otkako je odjeća prestala imati samo zaštitnu ulogu, već je postala produženje naše osobnosti, preferencija, a nerijetko i političkih opredijeljenja, svjetlo je dana ugledalo mnoštvo različitih komada i različitih stilova istih, no malo se koji među svima njima mogu pohvaliti da su nadživjeli sve dosadašnje modne trendove i uspjeli postati bezvremenski klasici, a još je manje onih koji su uz sve to namijenjeni i ženama i muškarcima, koji su nosivi u gotovo svakoj prilici i koji će se jednako uspješno uklopiti i u ležerne, i formalne, ali i nešto svečanije outfite.

 | Autor: Mango Mango Foto: Mango, jakna od umjetne kože (69,99 eura)  | Autor: Mango Mango Foto: Mango, jakna od umjetne kože (69,99 eura)

Komad kojem je sve navedeno pošlo za rukom i u kojem se generacije već desetljećima osjećaju moćnije i samopouzdanije no u bilo čemu drugom je kožna jakna koja je u modni pohod krenula prije gotovo sto godina, nakon što je u Prvom svjetskom ratu služila pilotima kao skromna vojna odjeća. 1928. ju je Irving Schott dotjerao i pretvorio u prvu motociklističku jaknu, a nakon što ju je Marlon Brando nosio u ulozi vođe motociklističke bande u filmu 'The Wild One' iz 1953., postala je simbolom tinjajućih pobunjenika diljem svijeta.

Možda vas zanima Obožavani Totemov kaputić ima novu high street varijantu: gotovo identičan model po odličnoj cijeni Rubrika Moda Moda

Madonna se početkom 80-ih na glazbenoj sceni pojavila sa svojim debitantskim albumom i garderobom punom kožnih jakni, tijekom 90-ih su ih nosili svi supermodeli, predvođeni Kate Moss, a i u 2024. kožne jakne žive punim plućima. Od Michaela Korsa do Miuccie Prade, gotovo da nije bilo dizajnera koji u sklopu predstavljanja jesenske kolekcije modnom pistom nije prošetao barem nekoliko modela, a poznate influencerice već su se naveliko počele šepuriti po društvenim mrežama u svojim omiljenim primjercima.  

 | Autor: Mango Mango Foto: Mango, jakna od umjetne kože (69,99 eura)  | Autor: Mango Mango Foto: Mango, jakna od umjetne kože (69,99 eura)

Iako je jesen tek počela, po svemu dosad viđenome, što na našim ulicama, a što na onima iz gradova s nešto svježijom klimom, već se sada može zaključiti da će ove sezone određeni modeli biti nešto popularniji no neki drugi. Klasične crne rokerice možda nikada neće izaći iz mode, no ove su godine svjetla reflektora usmjerena na nešto drugačije modele - one nešto dulje, minimalističke i lagano predimenzionirane, s decentnim patentnim zatvaračima, strukturiranim ovratnicima i elegantnim dubokim džepovima.

Možda vas zanima H&M jakna izgleda kao pravi dizajnerski komad, a košta samo 34,99 eura! Nije ni čudo da ju svi žele Rubrika Moda Moda

Divan model koji se svakim svojim detaljem savršeno uklapa u estetiku koja je ove jeseni na cijeni pronašli smo u Mangovoj ponudi, a šarmirao nas je prelijepom čokoladno smeđom nijansom, kontrastnim prošivima i odličnom cijenom od svega 69,99 eura. 

 | Autor: Mango Mango Foto: Mango, jakna od umjetne kože (69,99 eura)  | Autor: Mango Mango Foto: Mango, jakna od umjetne kože (69,99 eura)

Ovaj je Mangov model izrađen od umjetne kože, ima dva velika praktična našivena džepa i ovratnik u stilu košulje, a zahvaljujući predimenzioniranoj silueti savršen je za slojevite jesenske kombinacije i stylinge s debelim pletenim puloverima. Dolazi u 3 veličine - S, M i L, a za divno čudo se niti jedna još uvijek nije rasprodala, iako smo poprilično sigurni da će s polica trgovina ovi primjerci odletjeti toliko brzo da ni prašina neće imati kad pasti na njih. 

Photo: Mango

Komentari 0