Moda
Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada 1/16 Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada Najodvažnija Klisab kolekcija do sada

Najodvažnija Klisab kolekcija do sada

Modni dvojac KLISAB predstavlja lookbook za sezonu jesen/zima 2016./2017.

Mladi dizajneri Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić, koji su ove godine osvojili prestižnu nagradu ELLE Style Awards u kategoriji „Najbolji mladi dizajneri“, u novoj sezoni predstavljaju svoju najodvažniju kolekciju do sada. Potpuno neopterećeni određenom temom, nego isključivo vođeni vlastitom željom za kreiranjem određenog komada, u novoj kolekciji su, za razliku od svojih prethodnih uspješnica, inspiraciju pronašli u materijalima i u njihovoj različitoj teksturi. To je prije svega vidljivo kroz istančano ophođenje istim, kako kroz krojeve i detalje, tako i kroz kombiniranje različitih materijala na istom komadu. Odvažnost nove kolekcije vidljiva je i u odabiru materijala koji do sada nisu bili tipični za KLISAB dizajn, što je dizajnerima ujedno predstavljao kreativni izazov. Prevladavaju štofovi različite debljine, baršun, keper, kuhana vuna, umjetno krzno, eko koža, felpa i velur. Kad je kolorit u pitanju, dominira crna boja i različite nijanse sive i srebrne, dok su oker, smeđa i zlatna unijele pomalo neočekivane trenutke.

 | Autor: Matej Jurčević/ Petra Mrša Matej Jurčević/ Petra Mrša "Svake sezone se trudimo pomicati vlastite granice dizajniranja. Ovo je kolekcija koju smo radili najduže do sada, te smo bili najslobodniji u njenom stvaranju. Promišljali smo o svakom komadu tako da jasno prezentira naš dizajnerski potpis, ali smo i osluškivali potrebe naših klijentica, te su nam one, kao i do sada bile najveća inspiracija u radu. Stvaranje nove kolekcije bio je izazov, ali budući da nam je do sada sama inspiracija često nametala tok kolekcije i ponekad nas sputavala, stvaranje novih komada išlo je posve prirodno i neopterećeno te smo samim time u kreiranju bili dosta slobodniji. Ova kolekcija i dalje je povezana, svaki odjevni komad ima jasno definirano mjesto u njoj, ali nam taj izbor nije bio uvjetovan samom inspiracijom“, istaknuli su dizajneri.

 | Autor: Matej Jurčević/ Petra Mrša Matej Jurčević/ Petra Mrša Upravo taj fokus na svaki pojedini komad istaknut je i u novom lookbooku koji je u potpunosti lišen suvišnih detalja, posve minimaliziran i pročišćen. Ispred objektiva Petre Mrše stali su modeli Ingrid S. i Mirijam S. (agencija Talia Model), dok uspješnu suradnju nastavlja Branka Trohar (Boye by BBK) koja je i ovaj put bila zadužena za frizuru. Make up, kao i do sada potpisuje Petra Sever, uz asistenciju Nine Pejnović, dok je asistent snimanja i stiliziranja bio Aleksandar Selak.

 | Autor: Matej Jurčević/ Petra Mrša Matej Jurčević/ Petra Mrša Poseban naglasak u novoj kolekciji je stavljena na zaokružene i potpune stylinge koji plijene poglede svojom slojevitošću, nudeći ženama sve komade koji su im potrebne kako bi njihov outfit bio kompletan. Već sad prepoznatljiva KLISAB silueta, koja je prije svega opuštena, ravna, oversized i lagano nemarna, ali upravo zbog toga snažna i upečatljiva, ove sezone nadograđena je novitetom – okomito nabiranje tkanina na haljinama i košuljama donosi dinamičan element putem kojeg se uvodi jedna nova dimenzija u KLISAB estetiku.

 | Autor: Matej Jurčević/ Petra Mrša Matej Jurčević/ Petra Mrša "Najviše uživamo dizajnirajući outwear pa su tako ove sezone kaputi definitivno u prvome planu. Glavni cilj bio nam je napraviti statement komad koji može nositi svaki zimski styling i da svaka žena bez previše truda u njemu izgleda odlično. Maksimalno smo se trudili da je svaki model funkcionalan te da dobro grije, bilo da je riječ o zlatnom baršunastom kaputu ili o kaputu od crne kuhane vune u kombinaciji s krznenim rukavima. Pokrili smo razne krojeve, od užih dugačkih modela do onih oversized te svi imaju mogućnost zanimljivoga kopčanja predimenzioniranim remenjem", objašnjavaju dizajneri.

 | Autor: Matej Jurčević/ Petra Mrša Matej Jurčević/ Petra Mrša Osim kaputa, koji su se u samo par sezona nametnuli kao jedan od zaštitnih znakova modnog brenda KLISAB, duge suknje, oversized dolčevite, hlače visokog struka, dugi prsluci i haljine čine okosnicu nove kolekcije. Osim statement komada, pažnju u novoj kolekciji svakako privlači i igra s klasičnim pepita uzorkom, koji s KLISAB potpisom zadržava svoju bezvremensku moć, ali dobiva svojevrsnu drsku i trendi notu. Neizostavna ponuda su i prepoznatljive KLISAB torbe koje su u novoj sezoni, između ostalog, ukrašene umjetnim krznom.

Novu kolekciju možete potražiti u KLISAB showroomu (Nova Ves 84, Zagreb), a svoj dolazak najavite putem službene Facebook stranice ili na e-mail klisab.official@gmail.com

Photo: Matej Jurčević/ Petra Mrša

Komentari 0