Moda 27. ožujka 2014.

Najdraži komad iz ormara

Filip Tot.
1/9

Kada bih morala izabrati najdraže cipele, tu bih imala dileme jer su one moja najveća slabost. Ali kada bih morala izabrati samo jedan komad iz ormara i s njime kombinirati većinu stvari u budućnosti to bi svakako bila kožna jakna.

Dugo godina sam tražila baš onu savršenu, onu koja bi u svakom trenutku nadopunjavala svaku kombinaciju u mom stilu, koja bi išla u gotovo sve moje cipele i sandale. Da vidjela sam ju u Zari, ali meni preskupu.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot

Kada je krenulo prošlogodišnje ljetno sniženje, ulovila sam je na -60 %. Od tada se gotovo ne odvajam od nje. Moji blog čitatelji često pišu kako ju svaki puta znam dobro uklopiti i da nikada nije dosadna i nikada ne izgleda isto. To mi je bila dodatna potvrda da sam svoje novce potrošila zbilja korisno. Zimi ju nosim umjesto sakoa, ljeti za hladnih večeri, proljeće gotovo cijelo kao i jesen. Danas ću vam pokazati nekoliko različitih kombinacija s ovim jednostavnim, a opet tako posebnim odjevnim komadom.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot

1. Kombinacija sa seksi uskom haljinom

Nisam veliki fan kratkih i uskih haljina, ali ponekad ih se zaželim – pogotovo ako su ukrašene nekim zanimljivim printom. Ovakvu seksi haljinu, koju sam odjenula za jutarnju kavu i obaveze po gradu, odlučila sam „spustiti na zemlju“ upravo kožnom jaknom, najdražim Jeffrey Campbell Litama i ruksakom. Svoju dnevnu uniformu učinila sam praktičnom i udobnom, koja se uz par trikova može pretvoriti u super kombinaciju za izlazak. Tu bih samo promijenila čarape, stavila bih neke s manje dena. Ruksak bih zamijenila pismo torbom, a Lite sandalicama.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot

2. Večernja kombinacija tenisica i kožne jakne.

Jedna od meni najdražih kombinacija je upravo kada se poigravam s tenisicama, suknjom i kožnom jaknom. Vraća me u neke srednjoškolske dane, proljetne izlaske, čitanje najdražih knjiga po parkovima i livadama. Ovako izgledam u svojoj "comfort" zoni. Najdraže crne Superga tenisice kombinirane s puf suknjom u nekoj žarkoj boji te velikom mašnom na kosi. Rekla bih da je ovo moja savršena „uniforma“ za izlazak.

 | Autor: Pavel Posavec Pavel Posavec

3. Ležerna „damska“ kombinacija

Jedna od meni najomiljenijih kombinacija s najdražim komadom iz ormara svakako je ona s IT komadom sezone – midi suknjom. Midi suknja svakako bolje pristaje višim osobama, ali ja već godinama ne mogu odoljeti njezinoj čari, tako da ju nosim usprkos svojih 158 centimetara. Koristim trik zvan platforme. Platforme su ,kako bih ja rekla, osmislili vrlo mudri ljudi i to još u doba renesanse. Zanimljivo je što su platforme izmislili muškarci, i to kako za kišnog vremena ne bi zaprljali svoje svilene cipelice. Istina je da je renesansa bila preporod u punom smislu riječi, a taj preporod uživaju neke žene još i danas. Noseći svoje platforme.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot

Svojoj ljupkoj kombinaciji dodala sam platforme, koje me podsjećaju na jedno od dražih povijesnih razdoblja, kožnu jaknu koja se može poistovjetiti s vremenom iz kojeg potječe glazba koju slušam, majica s čipkastim ovratnikom koja otkriva sanjara i romantika u meni i midi suknja s džepovima koja me u jednom trenutku čini damom a u drugom frajericom.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot

Stati ću kod broja 3. Iako bi bilo 4, 5 i 6. Vani je lijep dan pa je vrijeme da ponovno prošetam svoj najdraži komad iz ormara.

U galeriji pogledajte više fotografija...

Komentari 0