Moda

Na radionici 'Stilska jednadžba' možemo naučiti sve o odijevanju i izbrusiti stil - tako da radi za nas

  • Modna stilistica Ivana Pavić pokrenula je projekt edukacijskih radionica odijevanja za žene pod nazivom “Stilska jednadžba”
  • Na njima možemo naučiti kako komunicirati odjećom te kako odabrati i kombinirati odjevne komade koji laskaju našoj građi tijela te rezoniraju s našim zanimanjem i osobnošću
  • Način odijevanja i energija kojom zračimo su primarna komunikacija, prije  komunikacije riječima, a odjeća je alat kojim se služimo - i pametno je naučiti kako se njime koristiti

Stilistica Ivana Pavić dugi niz godina djeluje na domaćoj modnoj sceni, a nakon online stilističkog savjetovanja Virtual Stylist, na red je došao i novi projekt pod nazivom Stilska jednadžba. Riječ je o nizu edukacijskih radionica odijevanja namijenjenih ženama u kojima će sudionice kroz personalizirani pristup te mnoštvo interaktivnih primjera naučiti kako poboljšati stil odijevanja.

Naime, način odijevanja te energija kojom zračimo su primarna komunikacija, prije same komunikacije riječima. Zato je jako važno da na najbolji mogući način svoju krajnju poruku i stav uskladimo s odjećom koju nosimo. Nismo robovi odjeće, nego je ona alat kojim se služimo i što prije naučimo pravilno koristiti taj alat, to će nam biti lakše izraziti se na taj način.

Na radionici ćemo kroz pokazne i praktične primjere naučiti kako komunicirati odjećom te kako odabrati i kombinirati odjevne komade koji laskaju našoj građi tijela te rezoniraju s našim zanimanjem i osobnošću. Cilj radionice je također izrada idealne kapsula kolekcije i istraživanje mogućnosti kombiniranja komada unutar nje kao i naučiti balansirati proporcije odjećom te pravilno odrediti tipove obuće sukladno kombiniranim donjim dijelovima.

 | Autor: John Pavlish John Pavlish

“U radu i razgovoru s privatnim klijentima kojima osmišljavam osobni stil došla sam do spoznaje da su radionice ovakvog tipa jako korisne i potrebne budući da većina njih ne razmišlja u smjeru da nešto laska njihovoj figuri, da su proporcije pomirene, nego se slijepo vode trendovima s društvenih mreža misleći pritom da je to jedino mjerilo. Želim ljude naučiti kako pravilnim izborom odjeće i modnih dodataka svakodnevno mogu sebi olakšati i uljepšati život. Naime, kroz rad sam se susrela s mnogo primjera gdje osobe s novoizgrađenim stilom počinju zračiti novom energijom i samopouzdanjem koji se onda reflektiraju na cijelu lepezu njihovog djelovanja općenito. Dakle, iako na prvu djeluje površno, odjeća je bitan faktor funkcioniranja i izražavanja svakoga od nas pa joj se na takav (ozbiljan) način treba i pristupiti” –  ističe Ivana.

 | Autor: John Pavlish John Pavlish

Radionice su jednodnevne, a prva je rezervirana za Zagreb, 20.5.2023. u divnom prostoru BIZkoshnica u samom centru grada. Više informacija i mogućnost prijave na radionicu se nalaze na ovom linku.

Kao ekstenzija projekta Stilska jednadžba je i istoimeni videoserijal na Instagramu gdje Ivana svaki tjedan donosi praktične modne savjete i rješava neke od najčešćih nedoumica kada je riječ o slaganju odjevnih kombinacija.

Photo: John Pavlish

Komentari 0