Moda
1/9

Must have nakit s potpisom hrvatskog dizajna

Irena Vučinić Art Jewelry poznato je i cijenjeno ime na hrvatskoj modnoj sceni. Nakon debitiranja na Fashion Weeku u Zagrebu 2010. godine, nakit Irene Vučinić postao je modni imperativ za sve ljubiteljice hrvatskog dizajna. Upravo njen dizajn potražite na Budi.In Sajmu kreativnih detalja koji će se održati u zagrebačkom Centru Kaptol 9. i 10. veljače od 10 do 21 sat.

 | Autor: Rodom iz Slavonskog Broda, mlada dizajnerica diplomirala je dizajn i projektiranje tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Danas, uz pomoć malog tima ljudi, stoji iza istoimenog brenda Irena Vučinić Art Jewelry.

“Tokom studija, osim dizajna odjeće, posebno su me zanimali modni dodaci, koje sam iz hobija izrađivala za sebe i prijateljice. Nakit je tu uvijek zauzimao posebno mjesto, jer sam rijetko u dućanima pronalazila ono što mi se sviđa. Tako sam počela izrađivati svoje prve unikatne komade”, objasnila nam je Irena.

 | Autor: Nakon predstavljanja mini kolekcije na Fashion Weeku 2010. godine, pozitivne reakcije te veliki interes za pojedine modele potaknuli su mladu dizajnericu da krene u tom smjeru. Danas su njene kreacije must have komadi kojima ne mogu odoljeti ni vodeće trendsetterice.

 | Autor: Asortiman obuhvaća ogrlice, narukvice, naušnice, prstenje, broševe te razne ukrase za kosu. Raspon cijena je od 200 kn - 700 kn za ogrlice, 200 kn - 300 kn za naušnice i narukvice te 100 kn - 200 kn za sitne modne dodatke.

Od materijala talentirana dizajnerica najčešće koristi svilu, pamuk i čipku u kombinaciji s metalnim komponentama, konopcem, poludragim kamenjem, staklenim perlama i kristalima. “Ponekad sve što smatram zanimljivim iskoristim kao materijal. Pri tome veliku pažnju pridajem detaljima kao i kvaliteti samog materijala. Volim kada se u konačnom proizvodi vide sati i sati uloženog rada”, naglasila je Irena.

 | Autor: Pri kreiranju nakita, dizajnerica se vodi filozofijom kako svaki dobar brend mora ponuditi nešto različito od ostalih te se istaknuti dobrim dizajnom i kvalitetom. Većina modela su tako unikatni radovi, izrađeni po jedan primjerak ili u vrlo malim serijama. Zbog materijala koji se koriste u izradi, često je nemoguće napraviti veliku količinu pojedinih modela. Tako je svaki komad nakita jedinstven te ima svoju priču i vrijednost, što su prepoznale njene brojne klijentice.

Na Sajmu kreativnih detalja moći ćete izbliza pogledati vrijedne kreacije popularnog brenda. Do tada je uspješna dizajnerica s nama odlučila podijeliti malo vlastite modne filozofije: “Svim čitateljima poručujem da jednostavno biraju i nose ono što vole. Ne treba slijepo robovati trendovima kao ni strahovati od eksperimentiranja. Igrajte se dodacima, volite i brinite o svom nakitu. To su male sitnice koje nam ponekad uljepšavaju život.”

U galeriji detaljnije pogledajte nakit Irene Vučinić...

Više o Budi.IN Sajmu kreativnih detalja saznajte ovdje.

Photo: None

Komentari 0