Moda

Muškarac u krznenim čizmama - da ili ne?

Inovacije na pisti prava su rijetkost, posebice kada je muška moda u pitanju. Međutim, milanski tjedan mode koji je predstavio kolekcije za jesen/zimu 2013/2014. iznenadio je sve posjetitelje neobičnim krznenim čizmama.

Poznata talijanska modna kuća Fendi predstavila je novu mušku kolekciju na tjednu mode u Milanu koji se održao od 12. – 15. siječnja. Elegantna tamna odijela, predimenzionalni kaputi, karirane košulje i pletene veste pali su u drugi plan kada su se pistom prošetali krzneni komadi, uključujući torbe, bunde, ovratnike te – visoke čizme.

U sličnu avanturu upustio se i Tom Ford još 2008. godine kada je predstavio luksuzne krznene buce za snijeg. Ipak, Fendi je otišao korak dalje s idejom nošenja čizama od tamnijeg i svjetlijeg krzna u svakodnevnom životu, no koliko je to dobra ideja?

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Moderni muškarci u urbanim svjetskim gradovima poznati su po jedinstvenom stilu i hrabrim modnim odlukama. Nije rijetkost vidjeti dobro odjevenog muškarca koji nosi žarke detalje, šešire ili tenisice uz poslovno odijelo, no hoće li upravo takvi nositi u visoke krznene čizme koje predlaže Fendi?

Odgovor na to pitanje saznat ćemo sljedeće sezone, no možemo biti gotovo sigurni da macho muškarci u Hrvatskoj vjerojatno neće dati zeleno svijetlo ovoj modnoj inovaciji. S pravom, jer uistinu nisu dobar odabir za poslovne kombinacije, a rijetko koji muškarac će moći izdvojiti svotu od nekoliko tisuća eura za svakodnevnu obuću makar ona bila izrađena od najfinijeg krzna i imala zvučno ime.

U galeriji pogledajte Fendi krznene čizme za muškarce...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0