Moda
1/12

„Muškarac bez tenisica je kao žena bez šminke“

Kristijan Jambrošić, ponosni vlasnik oko 30-tak pari tenisica, voli nositi modele upadljivih boja, a dnevno zna promijeniti i po tri para. Redovito prati svjetsku sneaker scenu, a tenisice zauzimaju visok poziciju na njegovoj listi prioriteta.

Ljubav prema tenisicama rodila se u djetinjstvu, no tada Kristijan nije imao financijski mogućnosti za veću kupnju. U isto vrijeme kad je počeo raditi, počeo je voziti skateboard tako da je uvijek imao jedna par za vožnju, a drugi za hodanje. Kako je radio u trgovinama koje su prodavale tenisice imao je veći izbor. Nakon prestanka vožnje skateboarda, okreće se nekim drugim modelima tenisica.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell „Prestao sam nositi skaterske tenisice, ali ljubav prema tim brendovima je i ostala. Tada sam počeo kupovati i neke druge marke tenisica, kao što su Reebok, a kasnije Nike. Kad te nešto zanima i kad to voliš, počinješ se ufuravati u sve to i pratiti kad koje tenisice izlaze, skupljaš novce, čekaš i moliš se da to dođe u Hrvatsku i da si taj model možeš kupiti (čitaj da imaš novaca za njih)“, kroz smijeh objašnjava Kristijan.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell Odjeću usklađuje s tenisicama

Točno se sjeća svojih prvih tenisica koje su bile brenda Converse, no najdraži model su mu bile Wimbledon tenisice brenda adidas. Imao je čak tri para tog modela. Pojedine tenisice je silno želio, no nije si kao dijete mogao priuštiti. No, objašnjava da ubrzo stiže njihov redizajn te će se priključiti njegovoj kolekciji koja se danas sastoji od oko 30 pari tenisica.

„Tenisice volim iz razloga jer se u njima udobno osjećam, a mislim da se jako dobro može isfurati bilo koja odjeća u kombinaciji s njima. Nosim ih svaki dan, a kako ih imam dosta, znam promijeniti i do tri para dnevno, ovisno o odjeću koju odjenem. Dosta patim na usklađivanje boja pa tako uvijek nosim samo dvije do tri kombinacije boja. Boje su uvijek u skladu jedna s drugom, tj. odjeća je uvijek u skladu s tenisicama koje nosim u tom trenutku“, ističe Kristijan.

U nastavku objašnjava kako su mu najdraži brendovi Reebok, Vans i Nike, čijih tenisica ima najviše. Voli Nike tenisice jer su uvijek u trendu, u njima se osjeća najudobnije i voli njihov dizajn. Za sportske aktivnosti bira Reebok, dok Vansice voli nositi uz casual kombinacije, pretežito ljeti. Tenisice većinom kupuje u hrvatskim trgovinama, no rado posjeti i outlet trgovine gdje pronalazi tenisice po pristupačnijim cijenama te modele koji se više ne nalaze u slobodnoj prodaji.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell „Svaki par obilježava jedan period u mom životu“

„U svojoj kolekciji imam tri para koje su mi najdraža, no sve su mi tenisice podjednako drage i vezan sam uz svake jer obilježavaju neki period u mojem životu. Prve po redu su Air Max 1 ili kako ih još zovu Air Max 87, po godini kad su izašle.Tko brije na tenke i voli pogotovo Nike, vjerujem da ih svakako ima u svojoj kolekciji jer od njih je sve počelo i razvilo vezano za Air Max liniju. Kombinacija boje je odlična pa se daju lako kombinirati s odjećom i udobne su za nositi“, objašnjava svoj odabir Kristijan.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell Među top tri para našao se i Air Max 90 infrared, a ističe da je on specifičan zbog svog izgleda i boje. Nakon 90-te godine, kad su prvi put predstavljene, izašle su u par navrata ponovno i svaki put uoči predstavljanja digle prašinu.

„Treći par su Air Jordan 6 infrared. Kad sam bilo klinac i igrao košarku s dečkima u kvartu, uvijek je bilo tu i starije ekipe. Jedan od njih je imao Jordanice i svi smo buljili u te tenke i oduvijek sam ih htio imat. No, tada ih nisam mogao priuštit što zbog cijene što zbog toga što ih je bilo teško pronaći. Vremenom su stigle u Hrvatsku i čim sam čuo da dolaze bio sam presretan i odmah počeo razmišljati kako namaknuti lovu da ih kupim. Imam želju za još par modela Jordanica, ali još nisu doživjele reizdanje, oduševljeno objašnjava Kristijan.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell Prije je kupovao znatno više tenisica godišnje, no s vremenom je posložio prioritete. Dolaskom obitelji neke druge stvari su preuzele vodstvo te danas kupuje oko četiri para godišnje.

„Danas imam druge prioritete u životu od tenisica, ali one su naravno na drugom mjestu. Konstantno pratim internet stranice koje predstavljaju razne modele i prodaju tenisice. U toku sam i dobro informiran, pa si ponekad uspijem uštedjeti za neki novi par tenisica prije nego stignu na naše tržište“, pojašnjava Kristijan.

Ljubav prema tenisicama sastoji se i od posebne brige. Nakon svakog nošenja Kristijan ih obriše kako ne bi imao na njima mrlje. Za kožne tenisice koristi posebno sredstvo, a većinu parova drži u originalnim kutijama. Na taj način tenisice i nakon par godina izgledaju kao nove, što znači da u njima može uživati puno duže.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell „Muškarac bez tenisica je kao žena bez štikli ili šminke“, za kraj zaključuje ovaj ljubitelj tenisica.

U galeriji detaljnije pogledajte Kristijanovu kolekciju tenisica...

Ako ste i vi ljubitelj tenisica, više o toj kulturi doznajte na "Svi su ludi za tenisicama"!

Photo: Marko Prpić/Pixsell

Komentari 0