Moda

Modom do samouvjerenosti: Nosite ono u čemo se osjećate dobro

Najgore je vidjeti djevojku koja slijepo prati trendove, pa čak i one koji joj uopće ne stoje

Lijepo je uvijek biti IN i pratiti modne trendove, no ne pod svaku cijenu! Što vam vrijede aktualni trendovi ako vam se najnovije modne kreacije ne sviđaju, ili još gore, ako se ne osjećate dobro u njima? Kada je odijevanje u pitanju, vrijedi pravilo da, ako se u nečemu dobro osjećate, to vam lijepo i stoji, što će se svakako odraziti i na vaše samopouzdanje.Evo nekoliko savjeta za samouvjeren izgled.

1. Žrtva mode? Nema ništa gore nego vidjeti djevojku, koja je odjevena po posljednjoj modi, a da joj pritom ništa od stvari koje ima na sebi ne stoje. Ukoliko ipak ne možete bez modnih trendova, pokušajte ih uklopiti u neki svoj osobni stil i ne nosite po svaku cijenu krojeve koji ne laskaju vašoj figuri samo zato što su u trendu.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

2. Udobnost je bitna! U idealnom svijetu svi bismo mogli hodati u pidžamama i idemo na posao u trenirkama, ali to nije tako i postoje nekakvi kodeksi odijevanja koje moramo ispoštovati. Ono što je svakako dozvoljeno, čak i preporučljivo ukoliko se želite osjećati samouvjereno, jest to da nosite komotne stvari u kojima ćete se osjećati udobno i dobro, odnosno lijepi sebi, pa samim tim i drugima.

3. Pozitivan stav. Ovo se ne tiče same garderobe, ali pozitivan stav dosta utječe na samopouzdanje pojedinca. Zato, ukoliko vam je raspoloženje u padu, odjenite omiljenu stvar i barem na taj način popravite raspoloženje.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

4. Pravi kroj. Jako je važno da znate što vam stoji a što ne. Tako ćete i kada su posljednji modni krikovi u pitanju moći izabrati pravi kroj za vas i poboljšati vaš izgled. 5. Što se nosi u kojoj prilici. Ovo pravilo djeluje banalno, ali ako se nađete neprikladno odjeveni u određenoj situaciji, to može dosta narušiti vaše samopouzdanje, zato dobro planirajte što ćete nositi kako biste u svakoj prilici blistali.  

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0