Moda

Mislite da znate odabrati pravi grudnjak?

Pravilo broj jedan je da koža mora disati, a onda tek možete izabrati model koji vam savršeno pristaje...

Pamučni, čipkasti, push-up, sportski...Bez obzira na to kakve modele preferirate, postoji nekoliko univerzalnih pravila kojih se treba pridržavati prilikom kupovine novog komada ovog donjeg rublja, a cijela filozofija se zapravo svodi na jedno – vaš novi grudnjak vam mora pristajati kao saliven i u njemu se morate osjećati kao u drugoj koži.

1) Kroz njih bi koža morala slobodno disati, pa čak i ako volite čipkaste modele, pobrinite se da barem unutarnji dio bude satkan od pamuka ili neke druge prirodne tkanine.
2) Nakon što ga odjenete, trebao bi vam savršeno pristajati, bez dodatnog popravljanja, guranja grudi u košarice i namještanja. Ako vas bilo gdje steže, bocka, imate osjećaj da ne možete pravilno disati ili vas grebe, ovaj grudnjak nije za vas.

 | Autor: Getty Images Getty Images
3) Dodatno testirajte njegovu 'anatomiju' tako što ćete se čučnuti, dignuti ruke u zrak, okretati ruke na leđa i skupljati ih na prsima. Dobar grudnjak trebao bi pratiti vaše pokrete i pri tome vam ne bi smio stvarati nikakvu nelagodu.
4) Ako imate veće grudi, obavezno birajte modele s debljim naramenicama jer će one pružiti dodatnu potporu vašim prsima i pobrinuti se za to da one ostanu tamo gdje im je i mjesto.
5) Vaše donje rublje se ne bi smjelo vidjeti kroz odjeću, pa stoga birajte one modele koji su sašiveni u jednom komadu i(li) bez šavova, barem onih vanjskih i vidljivih.

Photo: Getty Images

Komentari 0