Moda

Minea: Očito sam pronašla svoju srodnu dušu!

Javnost ju je najprije upoznala kao dance zvijezdu devedesetih a sada otvoreno kaže koliko je sretna što su joj ponovo ponudili posao voditeljice i kako ju je svakodnevni tempo emisije zapravo doveo u red. U privatnom životu već je godinama u sretnoj vezi u kojoj se osjeća voljenom. Naša Ivana Šundov Hojan porazgovarala je s Mineom...

1. Jesam li dobro poredala nazive? Prvo pjevačica pa voditeljica ili sad prvo voditeljica pa pjevačica? Što je tebi važnije?

Teško mi je odgovoriti na to pitanje budući se pjevanjem bavim već dvadeset i nešto godina. Glazba je oduvijek bila moja velika ljubav i tako će ostati zauvijek. No voditeljstvo je nova uloga u mom životu koju sam prihvatila objeručke i otvorena srca jer mi se svidjela. Došlo mi je vrlo spontano i jako sam sretna, volim taj posao.

2. Ovo je na neki način sada tvoj drugi dom, samo što se ne možemo zavaliti u fotelje kao da smo u tvom dnevnom boravku. Čini mi se da ovdje u zadnje vrijeme provodiš više vremena nego kod kuće?

U emisiji sudjelujem od desetog mjeseca prošle godine, ali to ne doživljavam kao posao. Profesionalac sam i trudim se biti što veći ali kad nešto radim s tako velikim užitkom ne doživljavam to samo kao posao pa mi vrijeme provedenu ovdje doslovce proleti.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

3. S Novom TV si počela suradnju kao gošća u emisiji Tvoje lice zvuči poznato u kojoj su te gledatelji nakon velike pauze ponovo lijepo prihvatili, nakon toga vodila si emisiju Radna akcija te nakon nje dobila priliku da uz Miu Kovačić vodiš i IN magazin...

Da, sada sam se već u potpunosti udomaćila ovdje. Veseli me što imam sjajnu ekipu. Nisam mogla poželjeti bolju suvoditeljicu od kolegice Mije koja mi nesebično pomogne sa savjetima i uputama koje je dobro znati kada se bavite ovim poslom. Drago mi je i da se sve razvilo tako da je došlo do zadnje emisije u tjednu koja se zove „Petkom s Petkom“. Naime Petko je zaista izvrstan voditelj, snalazi se u baš svakoj situaciji i od njega se doista može puno naučiti. Spomenuti moram i sve ostale članove ekipe koji su u pozadini, počevši od svih koji vrijedno rade u redakciji do snimatelja i svih ostalih bez kojih ne bi bilo emisije. Ekipa je mlada, domišljata, puna elana, svi vrijedno rade svoj posao i kad dođem ujutro u redakciju uvijek vlada pozitivna atmosfera.

4. Stigneš li se družiti s Mijom, a i s Petkom možda i u privatno vrijeme? Odete li na piće ili negdje vani?

Ne baš jer smo svi u svojim ritmovima i obavezama, puno se radi pa zapravo ne stignemo. S Mijom se i mijenjamo u vođenju emisije tako da je ona slobodna kad ja radim i obrnuto. Ali nadoknadimo to ovdje na televiziji pa odemo tu i tamo na kavu i ispričamo se.

5. U prvim emisijama si bila više u cvjetićima, uz puno nakita...styling ti je bio drugačiji od ovog današnjeg profinjenog u kojem zapravo kao da si ti procvjetala odnosno izgledaš jako lijepo i profinjeno. Što se dogodilo?

Mislim da jedan dio profinjenosti dolazi i s godinama (smijeh). Istina, općenito mogu reći da sam se neko vrijeme tražila, šarala sam po stilovima, pratila neke dobre, neke loše modne trendove, ali mislim da je to donekle normalno jer kad si puno mlađi modu doživljavaš drukčije. Imala sam greške kroz to svoje odrastanje, ali sam na tim greškama i učila te naučila da nije bitno slijepo pratiti modne trendove i što drugi nose nego da je puno bitnije da se u određenoj odjevnoj kombinaciji dobro osjećaš. U IN Magazinu za moj izgled je zadužen cijeli tim ljudi koji brinu o mojoj odjeći, make upu, frizuri. Mora se paziti na svaki detalj - od profila gledatelja da se zadovolji njihov ukus - do scenografije, rasvjete... Ništa nije prepušteno slučaju. Drago mi je da se u zadnje vrijeme primijeti promjena na bolje. A što se tiče mog pojavljivanja vezanog uz glazbu, imam ljude koje volim pitati za savjet no za taj segment si dozvolim više slobode.

6. Jedno vrijeme si bila i brineta i to nije bilo prvi put...odeš ti tu i tamo ponovo na smeđe ali se vratiš plavoj boji.

Da, više volim plavu boju kose na sebi. Sretna sam što imam svoj frizerski salon GT koji brine o mojoj kosi, a i tamo mi daju i dobre savjete. Volim se ponekad prepustiti kako za styling tako i za frizure ljudima koji me vide i doživljavaju drukčije jer često znam zaglaviti pa sam sretna kad mogu naučiti od drugih koji to znaju bolje. Za šminku često surađujem s Petrom Sever, a za odjeću s dizajnericom Kristinom Burjom i s dućanom P.S.fashion.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

7. Pratiš li modu kod nas i vani? Voliš li ići na Fashion Weekove?

Volim otići na reviju i pogledati šta ima novoga, ali u zadnje vrijeme mi se ne izlazi baš puno. Kroz tjedan vodim emisiju, preko vikenda pjevam pa ono malo slobodnog vremena šta mi ostane volim biti uz ljude koje volim i u miru svog doma.

8. Imaš li nekog omiljenog dizajnera hrvatskog ili/i stranog?

Općenito volim i cijenim hrvatski dizajn. Smatram da imamo puno kvalitetnih i talentiranih domaćih dizajnera te da iz njihove ponude doista imamo što birati. Uvijek ću dati prednost domaćem dizajnu odnosno odjeći hrvatskih dizajnera.

9. Budući si svaki dan s televizijskom šminkom, kako se šminkaš privatno i kako njeguješ svoju kožu koja je izložena tolikim količinama make upa?

Nisam opterećena svojim izgledom u slobodno vrijeme i volim trenutke kada mogu biti potpuno ležerna. Odem na kavu i u trenirci i nastojim se ne šminkati kada to nije potrebno da koži dozvolim da se odmara i da diše. Njegovana mi je koža pa nema ni potrebe da se u takvim trenucima puno šminkam, ali zato bez maskare ne izlazim nikada i nigdje. Budući sam prešla tridesetu, kožu hranim Dermalogicinim proizvodima kao što su hidratantne kreme i serumi za područje ispod očiju, a upotrebljavam i prirodne proizvode hrvatske kozmetike Nikel.

10. Je li vođenje emisije poremetilo neki tvoj prijašnji ritam? Stigneš li vježbati ili ideš na tretmane? Kako održavaš liniju?

Opuštanje pa čak i najmanje odmah je vidljivo na mome tijelu stoga nema odmora, pogotovo iz razloga što se bavim ovim poslom. Sklona sam debljanju pa kolače uglavnom smijem samo gledati. Meso sa salatom, voće u prijepodnevnim satima, shakeovi koji nadomjeste pokoji obrok...to je hrana koja je na mom jelovniku. Pijem samo vodu i popijem tek možda dvije kave tjedno! Trenutno sam u jako dobroj fazi. Imam veliku volju i želju da svoje tijelo dovedem u najbolje izdanje pa tri puta tjedno vježbam u Linei Snelli. In Magazin unio je zapravo neki red u moju rutinu. Sada radi emisije puno bolje isplaniram svoje vrijeme, vježbanje nikako ne preskačem i odrađujem ga ujutro, dok sam prije npr. vježbala uvijek u večernjim satima. Prije nikad ništa nisam stigla, a sad usprkos svakodnevnim obavezama u emisiji stignem obaviti sve.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

11. Postoji puno stranih TV programa koje prate živote celebrityja. Zanima li te to, budući da u emisiji i vi pratite domaća poznata lica? Tko ti je s domaće scene interesantan i koga bi još voljela ugostiti?

Obzirom na to da nemam baš puno slobodnog vremena u zadnje vrijeme ne stignem gledati televiziju odnosno jako, jako malo. Volim pogledati koji talijanski program jer mi se sviđa njihova produkcija, voditeljice i njihova opuštenost te komunikativnost. U našem studiju bilo je već puno gostiju i svi su mi dragi te dobrodošli. Pogotovo se razveselim svojih kolega. Svi znaju da jako volim i cijenim Zdravka Čolića, njegov sam vjerni fan i odem baš na svaki koncert diljem regije pa je vrijeme da i on konačno dođe naš studio (smijeh).

12. Što se trenutačno događa s tvojom glazbenom karijerom?

Pripremam se za CMC festival s novom pjesmom koju i ovaj put potpisuju Huljići. Bračni par Huljić zaslužan je za razvoj i tijek moje karijere i jako ih cijenim ali gazbu za „Dozu rizika“ kakav je naziv nove pjesme, ovaj put uz Vjekoslavin tekst potpisuje talentirani sin, Ivan Huljić. Pjesma je ljetnja, brža, drugačija, ali prepoznatljiva za Mineu jer ne želim da me s nekim poistovjećuju. Inače Vjekoslava i Tonči su moji pravi prijatelji i oni su zaslužni za to da Minea danas nije u zaboravu.

13. Snimila si sedam albuma, od toga jedan kompilacijski, imaš bogato i zanimljivo iskustvo imitiranja drugih pjevača, vodila si i još vodiš emisiju, posudila si glas u crtiću „Mune, čuvar mjeseca“....kakav bi još izazov htjela u životu?

Brojevima albuma se nikad nisam zamarala. Bitnija mi je pjesma, bitno mi je da se ljudima sviđa i da ju vole slušati jer volim pjevati. Suradnja u emisijama mi je došla vrlo spontano, nikako planirano i nitko sretniji od mene kad je došlo do toga. Slično je bilo i sa sinkronizacijom crtića koja mi je oduvijek bila velika želja pa sam stoga jako uživala u tome. Svakako je to nešto što bih mogla ponoviti još. Iza mene su dvije iznimno dobre godine koje su unijele puno noviteta u moj život i bila bih neskromna kad bih željela nešto više od toga. Otvorena sam prema novim stvarima jer otkako nisam više veliki „ziheraš“ i u životu ne igram više samo na sigurno, svako malo mi se desi neka nova prilika i mogu samo reći da sam zadovoljna i sretna.

14. Koji je po tebi recept za održivost tvoje četverogodišnje veze?

U vezi dajem svoj maksimum, nit vodilja su mi moji roditelji koji su u braku tako dugo i poštuju se. Oni su iz vremena kada su ih problemi spajali jer su gledali kako da ih riješe te nisu dozvolili da ih to razdvoji. Na žalost nema nekog konkretnog recepta ali bitno je komunicirati, poštovati se, vjerovati... a baza je naravno ljubav. Momak mi vjeruje i odmah iskomuniciramo ako se pojavi problem ili pokoji trač što je neminovno obzirom na to da sam javna osoba. Općenito puno komuniciramo i vjerujemo si. Na mom mobitelu nema ničeg skrivenog ili tajnog i u svakom trenutku ga može pogledati. Otvorena sam i emotivna osoba, volim imati uz sebe osobu uz koju se dobro osjećam i ne volim biti sama. Volim se osjećati voljenom, ali volim ljubav i davati jer je u meni ima jako puno. Jedino tako sam sretna. Očito je da sam našla svoju srodnu dušu!

Photo: Davor Puklavec/Pixsell

Komentari 0