Moda

Michelle Obama održala govor za pamćenje

Prva dama izazvala je ovacije publike, a njen govor na internetu je pogledalo i stotine tisuća ljudi diljem svijeta

Prva dama SAD-a Michelle Obama održala je govor na demokratskoj konvenciji u Philadelphiji koji je izazvao opće oduševljenje. Govoreći o ulozi budućeg predsjednika u oblikovanju američke mladeži dobila je podršku svih prisutnih, ali i milijuna gledatelja diljem svijeta.

 | Autor: Van Tine Dennis/Press Association/PIXSELL Van Tine Dennis/Press Association/PIXSELL

Michelle je započela govor prisječajući se dana kad se s obitelji preselila u Bijelu kuću, na početku predsjedničkog mandata njenog supruga, kao i svih izazova s kojima su se njene kćeri trebale suočiti. U skladu s tim, izrazila je i veliku podršku demokratskoj kandidatkinji, Hilary Clinton:

"Večeras sam tu jer na ovim izborima postoji samo jedna osoba u koju imam povjerenje i koja je istinski kvalificirana da bude predsjednica SAD-a, a to je naša prijateljica Hilary Clinton," rekla je. "Želim nekoga tko je dokazao da može opstati, tko poznaje ovaj posao i shvaća ga ozbiljno, nekoga tko zna da problemi s kojima se predsjednik susreće nisu samo crni i bijeli."

 | Autor: Van Tine Dennis/Press Association/PIXSELL Van Tine Dennis/Press Association/PIXSELL

Govor je završila dirljivom notom: "Gledam svoje kćeri, dvije prekrasne, inteligentne, crne mlade žene dok se igraju s psima na travnjaku Bijele kuće. I upravo zbog Hillary Clinton, mojim kćerima kao i svoj vašoj djeci danas je potpuno prihvatljiva činjenica da i žena može biti predsjednica SAD-a," nakon čega su uslijedile ovacije publike.

I sam Barack Obama nije mogao sakriti oduševljenje govorom svoje supruge te je svoj ponos iskazao i na Twitteru:

U nastavku možete pogledati cijeli govor prve dame:

Michelle je već drugi put u tjedan dana iazazvala opće odušvljenje javnosti. I dok se ovoga puta radi o ozbiljnoj temi, svoju neozbiljnu stranu pokazala je u emisiji Carpool karaoke, gdje je također našla vremena za razgovor o važnim temama, poput obrazovanja mladih.

Photo: Van Tine Dennis/Press Association/PIXSELL

Komentari 0