Moda Miss7 bira 16 prikaza 05. listopada 2014.

Matija Vuica iznenadila novom kolekcijom

Petar Glebov/Pixsell.
1/157

Subota 04.listopada je bila rezervirana za posljednju večer Schwarzkopf Cro a Portera. Modnoj publici ponudila je pokoje neočekivano iznenađenje koje je lijepo zatvorilo ovosezonsko izdanje CAP-a. Na pisti smo gledali revije brenda Lokomotiva, Soel by Sonja Lamut, Twinsa, Ivanamana i Matije Vuice.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL Lokomotiva

Brend Lokomotiva, iza kojeg stoje dizajneri Luka Grubišić i Lana Puljić, predstavio je svoju najmračniju kolekciju do sad.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL Lokomotiva, koja je poznata po svojim razigranim i djevojačkim kreacijama, obožava upadljive boje i upečatljive krojeve. Za ovu sezonu to su ublažili te na pistu pustili prije svega moćnu ženu koja voli seksi uniformiranosti.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL Poigravanje s elementima uniformi nije novost za Luku i Lanu, no ovaj put su kreacijama dali dodatnu dozu autoriteta zbog čega je kolekcija djelovala pomalo mračno. A nova mračna strana Lokomotivi odlično stoji.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL Dizajneri su zadržali boje i uzorke, no one su ublažene, kolorit je nježno spojen te nije imao naglih i neočekivanih prijelaza. Vodeći detalji na kolekciji su veliki patentni koji su se odlično uklopili.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL Izuzev par kreacija koje su ipak preteško djelovale na manekenkama, ova kolekcija se ubraja u najbolje Lokomotivine radove do sad.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL Soel by Sonja Lamut

Uslijedila je revija dizajnerice Sonje Lamut koja je predstavila jednu od svojih najboljih kolekcija do sada.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL Uspoređujući s prethodnom kolekcijom, vidljivo je kako se Sonja bolje snalazi u zimskim kolekcijama, a kaputi najbolje dočaravaju njenu ljubav prema oštrim linijama i krutim krojevima.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL Dizajnerica se vratila svom najdražem ukrasu, kristalićima, kojima voli ukrašavati svoje kreacije. Na neki način ti nježni detalji unose dozu romantike u kreacije koje su prije svega moćne, no na jedan specifičan i nenametljiv način.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL Sonja kroz svoje kreacije uspijeva u nečem skoro nemogućem - predstaviti moćne i snažne žene koje tu svoju moć iskazuju na jedan nježan i suptilan način kojeg nećemo osjetiti na prvu. Jer njena snaga nije trenutna ni prolazna - kao ni Sonjin dizajn.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL Twins by Štimac&Begović

Mladi dizajnerski dvojac iza kojeg stoje Domagoj Štimac i Damir Begović u kratkom periodu su svojom energijom zarazili modnu publiku. Neočekivane inspiracije, entuzijazam i razigranost pretvorile su njihove revije u jedne od najiščekivanijih na pisti CAP-a.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL Čini se da je mračna strana zavela i Twinse koji su poput velikog dijela svojih kolega predstavili neočekivano tamnu kolekciju. No, dok kod pojedinih dizajnera osjećamo da je prelazak na "mračnu stranu" izraz nezadovoljstva trenutne situacije na hrvatskoj modnoj sceni, Damir i Domagoj su zadržali svoju zaraznu energiju koja ispunjava publiku od prvog do zadnjeg izlaza,

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL Inspiraciju za novu kolekciju dizajneri su našli u močvari - kolorit, uzorci i pojedini materijali točno dočaravaju i prenose priču. Na pisti smo vidjeli pojedine stanovnike močvare, ali i žene koje kroče kroz nju.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL U novoj kolekciji je jasno da su mladi dizajneri promislili o nosivosti i prodaji jer se točno vidi kako su nove kreacije usmjerene krajnjem kupcu. No, ipak su zadržali par komada za show kako bi priča bila zaokružena.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL U svojoj zanesenosti Damir i Domagoj često zaborave na doziranje te ponude veliki broj izlaza kojem nisu dorasli i mnogo iskusniji kolege. Na problemu fokusa dizajneri rade iz kolekcije u kolekciju, no često se zanesu. No, sve dok je zanesenost nastala iz inspiracije, mladenačkog entuzijazma i kreativnog poigravanja, a ne štancanja odjeće, ona je prije svega simpatična.

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Ivanman

Jedinu mušku kolekciju te večeri predstavio je hrvatski dizajner s njemačkom adresom, Ivan Mandžukić.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Promatrajući njegove kolekcije iz sezone u sezonu jasno je kako on ne stvara za hrvatsko tržište jer je njegov muškarac godinama ispred onog iz naše države, u kojoj će rijetki pojedinci prekršiti nametnuta pravila, pa tako i ona modna.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Odabrani kolorit je pun kontrasta.S jedne strane imamo crnu i bijelu boju, dok s druge fenomenalnu plavu i maslinasto zelenu. "Šok" za kraj Ivan je ostavio u obliku pink odijela koje je očekivano izazvalo reakciju među publikom.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Naša publika je prije svega predvidljiva. Dok smo još prihvatili drukčije kreacije osim uskih pencil haljina, šljokica i perja u ženskim kolekcijama, kod muških smo još uvijek uštogljeni i kruti. Upravo zbog toga nam je potreban jedan Ivanman!

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Matija Vuica

Iznenađenje za kraj Schwarzkopf Cro a Portera bila je popularna dizajnerica Matija Vuica koje je predstavila neočekivanu kolekciju koja je na prvu šokirala publiku. No, nije bilo potrebno ni par izlaza, a već je oduševila gledatelje.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Od Matije smo navikli gledati večernje glamurozne kolekcije u kojima dominiraju čipkaste haljine koje su bogato ukrašene. Matija je u tome vješta i točno zna što Hrvatice žele. No, koliko god bili vješti na pojedinom polju, nakon određenog vremena potrebno je osvježenje. U protivnom se lako dogodi da vas se trpaju u određene kalupe. Matija zna raditi raskošne haljine koje oduzimaju dah, no, može li ponuditi i više?

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Tome je Matija odlučila stati na kraj i pokazati da je ona mnogo više od toga. Retro kolekcija s izrazito nježnim, no ipak upečatljivim koloritom, bila je najbolji mogući završetak ovosezonskog CAP-a.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Definitivno najbolji dio kolekcije bili su kaputi. Matija u niti jednom trenutku nije ponavljala modele nego je svakim izlazom ponudila novu priču te odluku koji kaput kupiti za ovu sezonu, učinili svojim klijenticama teškom.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell S druge pak strane vidjeli smo svilene haljine koje su u ovoj priči više bili nadopuna kaputima nego glavne zvijezde kolekcije. Što je također veliko iznenađenje za Matiju.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Lepršave haljine suprotnost su "teškim" damskim retro kaputima, što se ispostavilo kao odlična kombinacija. One proviruju ispod kaputa, a svojim padom unose dinamiku u cjelokupnu kolekciju. Ova neočekivana kolekcija bila je osvježenje koje je Matiji bilo potrebno. Nadamo se da će nas dizajnerica češće ovako šokirati, iznenaditi i uvesti u jedan posve drukčiji svijet kojem želimo pripadati.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell U galeriji detaljnije pogledajte kreacije hrvatskih dizajnera...

Tko je sve gledao revije iz prvog reda, pročitajte ovdje.

Komentari 0