Moda

Marko Grubnić otkriva što nikad ne bi odjenuo, a ima i savjete kako odjećom prikriti nedostatke

  • Pitali smo Marka Grubnića koji su njegovi savjeti za šoping na sniženjima, ali i inače
  • Također, dao nam je savjete kako prilagoditi stajling i prikriti nedostatke koji nas muče
  • Poznati stilist otkrio nam je i neke tajne kad je u pitanju njegov stil, ali i što nikad nećemo vidjeti na njemu

I dalje traje sezona sniženja pa umjesto da bezglavo lutamo dućanima i uzimamo sve što nam padne pod ruku, upitali smo za savjete poznatog stilista Marka Grubnića. Marko, iza kojeg su na stotine stajlinga o kojima se priča, velikodušno nam je pomogao savjetima kako što pametnije kupovati, ali i trikovima kako da odjevnom kombinacijom prikrijemo nedostatke koji nas muče. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Grubnic (@markogrubnic) on

Često smo mogli pročitati kako je najbolje na sniženjima ljeti kupovati zimske stvari i obrnuto. Velika većina nas, iako to planira, uglavnom tako ne kupuje pa nas je zanimalo što Marko kaže o tome te prakticira li on ovaj način. ''Obožavam sniženja, kao i velika većina ljudi. Meni je i sniženje od pet posto već opravdanje da nešto kupim jer tako imam manju grižnju savjesti. Prava je prilika za kupnju zapravo kada su sezonska sniženja te kada je popust na popust jer se tada zaista isplati kupiti klasični komad koji ćemo nositi iz sezone u sezonu. Kako ja stalno nešto kupujem, rijetko kupujem na sniženjima za iduću sezonu, no ako slučajno usred ljeta vidim da su čizme ili kaput na super sniženju, to ću svakako kupiti. ''

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Marko nam je otkrio i koja su tri zlatna pravila po kojima bi svatko trebao biti besprijekorno odjeven. Ono što je stilist istaknuo prije odjeće, a odnosi se i na žene i muškarce je higijena i njega kose, noktiju i kože, koja je po njemu pravilo broj jedan jer to ostavlja prvi dojam. Zatim, ne treba pretjerivati, manje je više, jer ljudi obično na sebe stave sve najbolje što imaju, a prema Marku je to najčešća greška. Treće i ne manje bitno pravilo je da bi svatko trebao pogledati sebe i ne prezentirati se kao ono što nije. Bitno je da ne odjevamo ono što nam je premalo, preveliko, preusko, da ne naglašavamo svoje nedostatke već da istaknemo one dobre stvari. 

Podsjetimo, Grubnić je dio projekta Shape of You, u kojem smo odabrali četiri čitateljice i jednog čitatelja, a Marko im je složio outfit prema njihovom karakteru. Designer Outlet Croatia bio je pravo mjesto na kojem je naš stilist odabrao genijalne komade uz pomoć kojih je odabranim čitateljima priuštio nezaboravnu modnu avanturu, a osim toga osvojili su i poklon karticu od 500 kuna. 

Na Instagramu Marka prati više od 65 tisuća ljudi, a tamo često možemo vidjeti odjevne komade koje bismo voljeli vidjeti i u svom ormaru. Zanimalo nas je koja je njemu omiljena modna kombinacija. ''Volim se igrati s raznim stilovima, a uglavnom prevladavaju dva stila. Za dnevni biram sportske kombinacije, sportska majica i kratke hlače i dobre tenisice - bitno da je udobno. Zanimljivo je i da nosim jedne Yeezy crno - bijele tenisice već četiri godine svaki dan. Za večernji izlazak volim super traperice, dobar sako, obožavam one brenda Balmain te Saint Laurent čizme. To mi je kombinacija kada se moram na brzinu spremiti.''

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Grubnic (@markogrubnic) on

Što se tiče komada kojih je najviše u njegovom ormaru, tu kao i kod većine, prevladavaju bijele majice koje nosi uz sve, a također osim majici u Markovom ormaru mnogo je i traper košulja kojih ima u svim bojama i modelima te tenisice. Tim trima stvarima uvijek se iznova vraća i nikad ih nije dosta. Zanimalo nas je postoji li nešto što nikad ne bi odjenuo, a Marko je odmah rekao da je to košulja kratkih rukava. Njima ne vidi svrhu, a više voli odjenuti košulju dugih rukava te lagano zavrnuti rukave. Također, kroksice nikad nećemo vidjeti na njegovim nogama kao ni retro zlatne Casio satove koji su posljednjih godina veoma popularni. 

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Nakon što smo saznali neke tajne vezane za Markov stil i ukus, upitali smo ga za savjete i trikove oko problematike koja je prisutna kod velikog broja žena. 

Bujne grudi i odjevanje

Mnogim ženama bujne grudi predstavljaju problem kad je u pitanju odjevanje i pronalazak komada koji će im pristajati savršeno. Prema Marku, prvo i najvažnije je pronaći dobar i odgovarajući grudnjak, no to nije jednostavno te si treba uzeti vremena. Premali grudnjak može ih prenaglasiti ili rezati grudi čime se stvara kontra efekt. Žena s ovim problemom Marko savjetuje da ne odjevaju preuske topove i prevelike V izrez jer ih time samo dodatno naglašavaju. Ništa nam ne smije previše odvlačiti pažnju od cjelokupne slike. 

Jači bokovi i stražnjica

Djevojke i žene koje imaju naglašene bokove i stražnjice prema Marku žive u vremenu kada su te obline veoma popularne i poželjne. Kad je odijevanje u pitanju, treba izbjegavati preuske komade kao što su na primjer bijele preuske hlače. Time samo dodatno ističemo stražnjicu. Također, hlače s premalim stražnjim džepovima jače ističu stražnjicu. Hlače malo višeg struka pomažu istaknuti struk te miču fokus sa stražnjice i bokova. Kako bi dodatno naglasila struk, Markov savjet je i dobar korzet koji se može nositi i ispod obične bijele majice, a daje lijepu figuru.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Jača bedra

Kad su jača bedra u pitanju, tu puno pomažu steznici, visoke gaćice, kratkih hlača s dužim nogavicama koje izgledaju poput popularnih 'bicki' te čarape koje malo zategnu nogu. Na snimanjima je i Marko koristio neke od ovih stvari te iz prve ruke može reći kako zaista funkcioniraju koliko god zvuči nemoguće. Steznici i ostala elastična pomagala zapravo mogu smanjiti jedan konfekcijski broj. Djeluju kao donje rublje, a zapravo imaju bitnu ulogu kako bismo izgledali što bolje. 

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Ovaj sadržaj dio je kampanje Shape of you. Kampanja se provodi u suradnji s Designer Outletom Croatia, premium shopping destinacijom s više od 100 modnih i lifestyle brandova uz 30 do 70% popusta tijekom cijele godine.
 

Photo: Pixsell/Sanjin Strukic

Komentari 0