Moda

Manolice postaju birkenice?! Manolo Blahnik dizajnirao je nove sandale za Birkenstock!

  • Udobne Birkenstock sandale uskoro ćemo moći pronaći u novom ruhu!
  • Birkenstock je u najnovijoj dizajnerskoj suradnji s legendarnim Manolom Blahnikom odlučio spojiti udobnost popularnih modela s prepoznatljivim radom najpoznatijeg dizajnera cipela
  • Nova luksuzna kolekcija bit će dostupna od 24. ožujka

Birkenstock je u ponedjeljak, 14. ožujka objavio je najnoviju dizajnersku suradnju s Manolom Blahnikom, a ova bi mogla biti najviše stylish do sad! Manolo Blahnik i Birkenstock udružili su snage i svoje prepoznatljive dizajne u novoj kapsulnoj kolekciji koja uključuje 6 različitih modela koji spajaju ono najbolje od oba svjetski poznata brenda.

“Modeli Birkenstock sandala u mojoj su garderobi od samih početaka. Obožavam i nosim ove koje imam već godinama. Presretan sam na ovoj suradnji u kojoj smo mogli spojiti Manolo Blahnik estetiku sa svakodnevnom udobnošću Birkenstock modela. Mislim da je to jednostavno predivno”, rekao je Manolo Blahnik u službenoj izjavi.

Nova dizajnerska suradnja dolazi nakon nedavne također prestižne suradnje u Birkenstock kolekciji s modnom kućom Dior. Kolekcija je javnosti otkrivena u siječnju tijekom Diorove modne revije za jesen 2022. na pariškom Tjednu mode. Prije toga, Birkenstock je već imao suradnje na kolekcijama s velikim brendovima poput Jil Sander i Proenze Schouler.

Možda vas zanima Odlazak Thierryja Muglera: Genijalni svijet jednog od najhrabrijih modnih dizajnera svog vremena Rubrika Moda Moda

Uvijek popularni klasični modeli Birkenstock natikača, Boston i Arizona u novoj zanimljivoj kolekciji moći će se pronaći izrađeni od raskošnog plavog baršuna i baršuna boje fuksije, kao i u klasičnoj crnoj koži. Kopče na sandalama i natikačama bit će ukrašene prepoznatljivim kristalićima koji su trenutna asocijacija na cipele Manola Blahnika, poput modela Hangisi. Modeli natikača bit će pakirani u ekskluzivnoj kutiji za cipele s točkicama i posebnoj vrećici za cipele. Cijene novih modela kretat će se od 750 do 810 američkih dolara, odnosno od pet do pet i pol tisuća kuna.

Do zanimljive suradnje došlo je nakon što su Manolo Blahnik i njegova nećakinja, Kristina Blahnik bili zaštitna lica u Birkenstockovoj kampanji za proljeće/ljeto 2020. Dizajner i njegova nećakinja, koja je izvršna direktorica kompanije, tad su fotografirani u Londonu u vlastitim modelima Birkenstock sandala.

Manolo Blahnik za Birkenstock kolekcija bit će dostupna za kupovinu od 24. ožujka u ekskluzivnim Manolo Blahnik trgovinama, na službenoj stranici brenda, 1774.com i na izabranim online trgovinama. Drugi dio kolekcije s više modela trebao bi biti lansiran kasnije ove godine, u lipnju.

Možda vas zanima Mladi hrvatski dizajneri osmislili su novi izgled džezve - jako je daleko od onog lončića s dugom ručkom Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0