Moda
1/10

Manje je više: Mikro torbice dominiraju uličnim stilom

Tek nekoliko godina nakon popularnosti predimenzioniranih torbica moda je krenula u suprotnom smjeru - "in su" mini modeli u koje jedva stane mobitel

Postoji li išta više frustrirajuće od mahnite potrage za ključevima/ružem/kemijskom olovkom po dnu velike ženske torbe? Često smo sigurni da ne, a sličnu misao imali su i dizajneri koji su prošlih sezona svoje najpopularnije modele poput Fendijeva Peekabooa i Célineove torbe Luggage počeli raditi u mikro verzijama. Identičnog oblika, no mnogo manje, ove torbice na prvi pogled nisu ništa veće od prosječnog novčanika. Trendu su se brzo priklonili i Valentino, Chanel, Dolce & Gabbana i Prada, a kad su pokleknuli velikani, bilo je pitanje dana kada će mini torbice stići i u high street trgovine.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Dovoljno velike tek da vam stanu ruž, kreditna kartica i mobitel (priznajte, sad vam je žao što ste prešli na predimenzionirani iPhone 6), ovaj mini accessoire pravi je znak luksuza. Ne samo zbog vrtoglavih cijena koje se nisu smanjile proporcionalno s veličinom nego i zbog lifestylea svojih nositeljica - u užurbanoj svakodnevnici rijetko tko si može dopustiti da sa sobom ne vuče tonu stvari (boca vode, rokovnik, neseser s make-upom i knjiga samo su neke od stvari koje nikad ne bismo mogli izbaciti iz života).

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

No mudre fashionistice, koje ipak nemaju limuzinu koja će ih pokupiti na svakom koraku i u kojoj mogu ostaviti sav višak stvari, doskočile su i ovom problemu - svoje mikro torbice jednostavno skrivaju u velikim torbama te vade prema potrebi. Na prvi pogled ove torbice izgledaju kao da su zapravo privjesci za ključeve, a neke od njih veličinom doista ne bi mogle pretrpjeti ništa više.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

I dok ne možemo zagovarati njihovo korištenje svaki dan, bez ikakve sumnje idealan su odabir za večernji izlazak ili šetnju gradom - dodatan bonus je što ćete s njima brzo naučiti što vam je doista bitno u životu.

Photo: Getty Images

Komentari 0