Moda
Toteme jakna od umjetnog krzna

Mango krznena jakna se rasprodala u trenu, a kako i ne bi kad izgleda kao najveći prošlogodišnji hit

  • Svako toliko na policama popularnih high-street brendova naletimo na jedan dragulj koji odudara od ostale kolekcije svojom elegancijom i nešto skupljim izgledom
  • Takva je i Mangova jakna od umjetne ovčje vune koja se rasprodala u trenu, čim se pojavila! No, ne brini - izašla je opet!
  • Jakna nas je podsjetila na žuđeni komad iz prošle sezone koje su si cure s dubljim džepom i priuštile...

Svi oni kojima se ova Mango jakna sviđa kao i nama moraju brzo djelovati. Obično ne bismo poticali impulzivnu kupnju i uvijek je preporučljivo dobro razmisliti prije kupnje, zamišljajući kako će određeni komad funkcionirati s postojećom garderobom i koliko ćemo ga zapravo nositi. No, svako toliko se pojavi neko high-street modno čudo koje jedva stigne do trgovine (ili web stranice) prije nego što je rasprodano. Mangov Appliqués faux-fur coat spada u tu kategoriju. 

Svi high street brendovi imaju svoje bestsellere - izabrali smo 7 najboljih komada s Mohitove liste

 | Autor: Mango outlet Mango outlet Mango, Appliqués faux-fur coat (799.90 kn)

Ono što čini ovaj, a i druge slične posebne komade, tako privlačnim je što izgleda puno elegantnije i skuplje nego što bi njegovo high street podrijetlo moglo sugerirati - kao komad koji ne bi izgledao neprikladno ni na pisti. Ali za razliku od dizajnerskih brendova cijena mu je prihvatljiva...

Mangova prekrasna nova jakna od umjetne strižene vune izgleda vrlo profinjeno u svome dizajnu, s kontrastnim ukrasima od umjetne kože i kopčanjem na gumbe s remenčićem. Ova jakna čini nam se kao savršen izbor za jesen na omiljene traperice i čizme, a sigurno će se nositi i cijelu zimu.

 | Autor: Mango outlet Mango outlet

No, gledajući u Mangov jesenski dragulj prisjetili smo se jakne koja je prošle zime preplavila modne Instagrame. Influencerice su poludjele za njom, žene dubokog džepa si ju i priuštile, a obične smrtnice divile joj se izdaleka. Nije ni čudno što Mangova jakna ne izgleda poput tipičnog high street komada kada neodoljivo podsjeća na prošlogodišnju off-white jakne nešto luksuznijeg švedskog modnog brenda Totême koja je bila veliki zimski hit.

 | Autor: TOTÊME TOTÊME TOTÊME, Leather-trimmed shearling jacket (15520,30)

Sličnost je uistinu teško ne primjetiti iako se jakne razlikuju u nekim detaljima. Za početak, Totêmeova jakna je od 100% ovčje vune i kožnih detalja, nešto je svijetlija i ima jedno kopčanje više. Međutim, sličnost je ipak neupitna. High street brendovi nerijetko u svojim kolekcijama ponavljaju hit komade luksuznih brendova što nije nužno loše jer je na taj način vrhunska moda dostupna svima. Najveća razlika je, naravno, u cijeni jer za Totêmeov komad bi morali izdvojiti 15.000 kn. Prošle godine Totêmeov jakna bila je hit na Instagramima poznatih influenserica, a sigurni smo da ćemo viđati i Mangovu verziju. 

Mango jakna u Chanel stilu Možda vas zanima Mango jaknica u Chanel stilu: vječni komad koji je vrlo praktično imati u ormaru Rubrika Moda Moda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Skye (@_jessicaskye)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hanna MW (@hannamw)

O tome dovoljno govori podatak da je jakna diljem Mangovih trgovina osvanula na policama prošlog tjedna i momentalno je bila rasprodana. Dobra vijest je da ju se ponovno može naći, ali sigurni smo ni da to neće dugo trajati.

Photo: Instagram@hannamw

Komentari 0