Moda
Mali vodič: Profi-shopping na sniženjima Mali vodič: Profi-shopping na sniženjima Mali vodič: Profi-shopping na sniženjima Mali vodič: Profi-shopping na sniženjima Mali vodič: Profi-shopping na sniženjima Mali vodič: Profi-shopping na sniženjima Mali vodič: Profi-shopping na sniženjima 1/8 Mali vodič: Profi-shopping na sniženjima

Mali vodič: Profi-shopping na sniženjima

Klasični komadi uvijek su dobra investicija, no prije svega treba napraviti dobar plan i program

Dobra investicija - ovaj klišej koji čujemo u izjavi ekonomista, ispostavit će se kao istinit jedino ako ono što kupimo i - nosimo. Prije svakog odlaska u shopping, a osobito kad se radi o sniženjima, provjerite što sve imate u ormaru. Često zaboravimo da nešto uopće imamo ili imamo neke komade koje uopće ne nosimo. Dakle, pogrešku nećemo ponoviti. Mnoga su istraživanja rađena na ovu temu. Uglavnom je zaključak da nosimo oko 30% svoje garderobe koju neprestano vrtimo, dok ostatak leži na dnu ormara ili visi s vješalica na koje bismo mogli staviti ono što nam stvarno treba. Stoga, krenite u još jednu shopping avanturu sa smislom. Trgovački centri poput Arene Centra,Westgate Shopping Cityja, Avenue Malla, City Centera one itekako su se potrudili da svatko nešto pronađe za sebe. Top brendovi, domaći i strani, više od 200 trgovina, supersniženja zovu na akciju, ali dobro se pripremite. Klasične se stvari uvijek isplate, osobito ako se radi o kožnatoj jakni, trench kaputu i općenito tim gornjim komadima koji su inače uglavnom skuplji. Radije kupite tri dobre torbe koje ćete nositi nego šest od kojih tek dvije valjaju. Dobar su primjer i traperice, kao i gležnjače, osobito neke ukrašene i malo drukčije. Haljina je, ako ih nosite, uvijek dobra ideja, a crna podloga zahvalna je u svim prigodama. Hit cvjetni vez motiv podsjeća na sedamdesete, one su propagirale romantičnu fluidnu formu koja laska silueti - i eto nam još jednog bonusa.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Za nekoliko mjeseci uskočit ćemo u nešto laganije, primjerice, baloner ili lagani kaputić - sada ih eventualno možemo nositi ispod krznenog prsluka... Ovi minusi nekako nam tople dane čine dalekima, no bomber jakna također je jedna od pametnih i jako chic kupovina. Može se nositi i umjesto sakoa... Kad smo već kod odijela, uvijek je dobro imati jedno kvalitetno, dobro će izgledati i raspareno, s nekom dolčevitom, košuljom, na cool tenisice s kristalima. To je moderna varijanta bussiness looka. S druge strane, tenisice su i dalje hit, na sve strane nude se one predivne, ukrašene za trenutke od jutra do mraka. Čipka je, kad je riječ o materijalima, tu da ostane. Vječno moderna, lako ćete je prilagoditi vlastitu stilu, dolazi u niz varijanti koje su apsolutno neodoljive. Plisirana suknja trenutačni je hit, izaberite neku u vašoj omiljenoj boji i ne bojte se isprobavanja. Možda otkrijete da je upravo crvena vaša omiljena. Ljubiteljice klasike oduševit će se modelima poput bež ili crnih salonki.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Upravo su one jedne od modnih aduta koje neprestano, iz sezone u sezonu, ističu stilisti diljem svijeta. I uvijek laskaju nozi, čine je vitkom i seksi. Klasici su zahvalni jer ne izlaze iz mode, dobro je izabrati neke kvalitetnije koje će trajati sezonama. Ako se natrpate, nema frke, centri koji sada imaju megapopuste, poput Arene i Westgatea, nude i prijevoz, njihov će se autobus potruditi da sve te vrećice sigurno stignu do kuće... I kod sniženja, kao i inače kad se idemo nečim počastiti, vodimo se za vlastitim stilom - dobro je izabrati stvari koje i inače nosimo, a pri kraju su nam, ili si priuštiti nešto posebno za što inače nismo spremni vaditi novčanik. Poanta je ne potrošiti novac na nešto bezveze... Zato je dobro pripremiti se kao prije maratona, pa to i je svojevrsna utrka, samo je prepješačimo u dućanima prepunima stilskih delicija. Od kojih će se neke naći u našem ormaru i “začiniti” još jednu sezonu.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0