Moda

Majka i kći zajedno dizajniraju prekrasne unikatne torbe s motivima Šokice i Šokca

Miko Fashion modni je brend kojeg su stvorile dvije generacije žena, majka i kći, a zasniva se na obiteljskoj tradiciji i ljubavi prema modi. Nastao je u Vinkovcima, malom slavonskom gradu s velikom poviješću, prije 6 godina. Ali, priča je započela puno ranije.

Sada već poznati i omiljeni motivi Šokice i Šokca, nastali su davne 2005. godine kada je Mirelin suprug i Matein otac, Miljen Šimunić napravio ciklus radova koji kroz portrete Šokica i Šokaca pričaju priču o Slavoniji. Godinama su portreti spavali u obiteljskoj riznici uspomena, sve dok ih Mirela Šimunić-Vučko nije odlučila probuditi i motivima dati novi smisao. U ideju je uključila i kćer, akademsku kiparicu Mateu Šimunić koja je, krenuvši očevim stopama, za realizaciju ovog projekta bila savršen spoj iskustva i kreativnosti.

 | Autor: MIKO fashion MIKO fashion

Prvi korak je bio ponovno oživljavanje likova novim dizajnerskim pristupom. Vizualni identitet branda osmislila je diplomirana akademska slikarica i članica tima Diana Mataković zajedno sa svojim ocem, akademskim grafičarom, Dubravkom Matakovićem.
I tako su Šokac i Šokica postali dizajnerski elementi, koji se mogu kombinirati sa drugim predmetima i stvarati jedinstveni izgled MIKO Fashiona.

 | Autor: MIKO fashion MIKO fashion

Miko Fashion želi ponuditi ženama nešto posebno, stvarajući torbe koje će biti i praktične i lijepe u isto vrijeme. Prilagođavajući se potrebama kupaca, pokušavaju uklopiti trendove u njihov sada već prepoznatljivi stil u kojem se spaja klasičnost, funkcionalnost i ljepota.

 | Autor: MIKO fashion MIKO fashion

Specijalizirali su se za izradu unikatnih, visokokvalitetnih ženskih torbica od umjetne kože koje na sebi nose motive Šokice i Šokca. Svi proizvodi rađeni su u Hrvatskoj, a najveći dio materijala koje koriste je lokalno proizveden. Na www.mikofashion.hr nalazi se velik izbor ženskih torbi uz dodatnu rubriku za uređenje interijera s motivima Šokice i Šokca u raznim bojama.

 | Autor: MIKO fashion MIKO fashion

Zadnja kolekcija koju su predstavile i koja je dobila velik broj obožavateljica je Oak kolekcija tamno zelene boje krošnje slavonskih šuma u igri sa drvenim ručkama i decentnim motivom Šokice. Kolekcija se sastoji od četiri modela torbi te će svaka ljubiteljica istih pronaći model za sebe.

 | Autor: MIKO fashion MIKO fashion

Na kraju, MIKO Fashion je prvenstveno priča o majci i kćeri koje žele pokazati svoju ljubav prema modi i dizajnu, kao i prema životu. Njihov cilj je da svojim unikatnim dizajnom torbi, obogate život žena diljem Hrvatske, a i šire. 

Photo: MIKO fashion