Moda
Luksuzan i topao: Mekani zagrljaj kraljevskog baršuna Luksuzan i topao: Mekani zagrljaj kraljevskog baršuna Luksuzan i topao: Mekani zagrljaj kraljevskog baršuna Luksuzan i topao: Mekani zagrljaj kraljevskog baršuna Luksuzan i topao: Mekani zagrljaj kraljevskog baršuna Luksuzan i topao: Mekani zagrljaj kraljevskog baršuna Luksuzan i topao: Mekani zagrljaj kraljevskog baršuna 1/10 Luksuzan i topao: Mekani zagrljaj kraljevskog baršuna Luksuzan i topao: Mekani zagrljaj kraljevskog baršuna Luksuzan i topao: Mekani zagrljaj kraljevskog baršuna

Luksuzan i topao: Mekani zagrljaj kraljevskog baršuna

Od Balmaina do Givenchyja, najpopularnije modne kuće rekle su svoje: Baršun je materijal jeseni pred nama!

Dolazak jeseni definitivno nije događaj koji nestrpljivo isčekujemo - usprkos vremenu koje nas proteklih nekoliko tjedana uporno gura u hladnije godišnje doba, oproštaj od ljeta nam nije ni na kraj pameti. No, modne kuće itekako su spremne za novu sezonu - posjetite li trgovine, vidjet ćete kako su police već pune trendova koji će nas pratiti u mjesecima koji dolaze. Najizraženiji od njih temelji se na materijalu koji dolazi s kraljevskih dvora - baršunu. Luksuzan i topao, baršun je oduvijek bio rezerviran za više slojeve: od dvorskih dama do svećenika, nosili su ga samo najimućniji pripadnici društva. Iako već nekoliko sezona polako kroči modnim pistama, ove godine postigao je apsolutnu dominaciju, a njegovo nadmetanje sa suparnikom - prozirnim materijalima, konačno je privedeno kraju. Od Emilija Puccija i Antonia Marrasa koji su za jesen i zimu 2016./2017. intenzivno koristili baršunaste kreacije, do nešto suzdržanijih Alberte Ferretti, Balmaina i Driesa van Notena, bilo je skoro nemoguće vidjeti kolekciju koja u sebi nije imala bar jedan baršunasti detalj. Fashionistice, uvijek korak ispred mase, odlučile su kako nema potrebe čekati službeni dolazak jeseni za uključivanje plišanih detalja u svoju garderobu - Cara Delevingne već je prošetala u dugačkom sakou dvostrukog kopčanja s potpisom modne kuće Emilio Pucci, Emily Ratajkowski odabrala je žuto dvodijelno odijelo, a glumica Emma Roberts ružičastu haljinu V izreza. Upravo u pravilnom kombiniranju boja skriva se tajna nošenja baršuna u toplijim danima. Umjesto modre, birajte tirkiznu, a umjesto crne - boju maline ili zlatnu. No, budite oprezni sa svjetlijim materijalima - nemilosrdan je prema nepravilnostima na tijelu, a zbog svoje čupavosti lako vizualno proširi i najvitkije figure. Imajte na umu da je dobar kroj kad su ovakve tkanine u pitanju sve - preskočite pripijene kreacije i pri kupnji posvetite pažnju načinu šivanja: baršun ove sezone igra glavnu ulogu samo ako u njemu izgledate elegantno.  

 | Autor: Getty Images Getty Images

Ružičaste plišane trenirke apsolutno su krivi korak, čak i ako ste godinama čekali da se vrate u modu. Iako su slavne dame odabrale zavodljive kreacije s dubokim izrezima, baršun lako možete uklopiti i ako više volite casual odjeću: bomber jakna ili crop top idealni su komadi za igranje s ovim materijalom, kao i tajice za one nešto hrabrije.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija
Kad dođu hladniji dani, lako ih možete kombinirati sa kožnatom jaknom, tankom dolčevitom ili metalik suknjom i produžiti svoje uživanje u mekanim outfitima - na kraju krajeva, zima i je stvorena za odjeću koja je udobna i topla. No, kao i svaki upečatljivi komad, baršun itekako ima svoja pravila - uvijek birajte samo jedan komad: nek vam accessoire bude jednostavan i suzdržan. S obzirom na kraljevsku povijest ovog materijala, lako je posegnuti za dodatcima koji su pretjerani - velike viseće naušnice i statement ogrlice radije zamijenite decentnim i modernim komadima u zlatnoj ili srebrnoj boji, a protutežu osigurajte traperom ili kožnatim hlačama.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Konačno, imajte na umu da pliš ne podnosi neurednost - savršeno ispeglani komadi osigurat će da izgledate kao da imate apsolutno sve pod kontrolom! 

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0