Moda
1/19

LOLA.tees - statement moda za cure sa stavom

Dvije prijateljice iz Ljubuškoga u Hercegovini Helena Bilić i Jelena Džolić, u svega tri godine, su postale hit na prostoru čitave bivše Jugoslavije. Kako se širio trend izražavanja osobnosti na majicama, tako je i popularnost za njihovim statement T-shirtovima rasla, a odnedavno su u svoju ponudu uključile haljine, tunike i suknje. Tako su nas naučile da su naizgled jednostavni komadi, u suradnji s pravim printom, ključ svakog stylish outfita. S curama iz brenda LOLA.tees samo popričali na temu njihovih neodoljivih majica.

Kada ste se počele baviti izradom majica?

Izradom majica smo se počele baviti početkom 2012. godine. 

 | Autor: Privatno Privatno

Kako je došlo do ideje?

Ideja je postojala još prije desetak godina, ali smo ju realizirale tek po završetku fakultetskih obaveza. Prvo smo same za sebe krenule izrađivati statement komade, zbog nemogućnosti pronalaska istih u dućanima.

Što vam služi kao inspiracija?

Obje smo jako zaljubljene u život, tako da inspiraciju nije teško pronaći i u običnim, svakodnevnim stvarima. U pravilu, ona nađe nas.

 | Autor: Privatno Privatno

Koje materijale koristite u izradi?

Koristimo uglavnom 100% pamuk, ili mješavinu materijala, ali s velikim udjelom pamuka. Vodimo računa o kvaliteti proizvoda, i drago nam je da naši kupci to prepoznaju.

Kako izgleda proces izrade i koliko traje?

Sam proces se sastoji od osmišljavanja modela, odabira materijala i boje, i na koncu printa. Vrijeme izrade ovisi o zahtjevnosti šivanja odrađenog modela te grafičke pripreme samog printa, no u suštini se radi o par dana.

 | Autor: Privatno Privatno

Kakav vam je profil dosadašnjih kupaca i koja vam je ciljana publika?

Naša prvotna ideja je bila stvoriti modele koji će biti univerzalni na način da odgovaraju i mlađim curama i gospođama u zlatnim godinama. Sada, radimo majice i za bebe i za bake. Naši kupci su zaista šarolika masa, koju u pravilu ne možemo staviti niti u jedan dobni ili stilski okvir.

Koji su vam omiljeni motivi u izradi vaših komada?

Statement printovi su nam omiljeni motivi. Volimo kada naši kupci imaju stav i kada se izražavaju preko naših majica. 

 | Autor: Privatno Privatno

Imate li neku zanimljivu anegdotu bilo uz samu izradu, prodaju ili susret na ulici?

Zaista se puno lijepih anegdota desilo u ovih proteklih par godina. Najljepše od svega je kada dođemo u neki grad i sretnemo našu majicu na nekoj nepoznatoj curi. Izdvojile bismo još i poziv gospodina Gorana Milića da sudjelujemo u njegovom dokumentarcu kao pozitivan primjer mladih ljudi koji ostaju u zemlji.

Gdje se mogu kupiti vaši komadi?

Trenutno postoji par dućana u Hrvatskoj koji imaju dio našeg asortimana u prodaji. No, najviše radimo online prodaju, putem Facebooka i Instagrama, te je u izradi o web stranica.

 | Autor: Privatno Privatno

Po kojim cijenama se mogu nabaviti?

Cijene se kreću od 120-280 kn, ovisno o modelu koji se traži. 

Koji vam je najtraženiji komad?

Trenutno su najtraženiji modeli fit loose T-shirta i haljina

 | Autor: Privatno Privatno

Koji su planovi za dalje, namjeravate li krenuti u još neko područje?

Imamo dosta planova, no realiziramo ih refleksno reakcijama tržišta na iste. Osim majica, ubacile smo razne modele haljina, tunika i suknja. Planiramo i proširenje asortimana, no to za sada neka ostane mala tajna.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: Privatno

Komentari 0