Moda
Pleteni komadi

Ljeto je u znaku kukičanog pletiva: ovo su najbolji komadi sezone

  • Visoke temperature i pletenina itekako idu zajedno zahvaljujući heklanim komadima
  • Moda koja je dominirala sedamdesetih godina prošlog stoljeća vratila se na velika vrata
  • Razigrane boje upotpunjene šarmantnim rupicama savršen su odabir za ovo ljeto

Kao što već i vrapci na grani znaju, moda je ciklična i trendovi se konstantno vrte. A to nam je posebno drago kada je u pitanju razigrano pletivo koje je ponovno doživjelo veliki povratak u modni svijet. Iako ti kod spomena pletiva vjerojatno prva pomisao bježi prema debelim puloverima i vunenim dolčevitama, ljetno pletivo donosi prozračne komade, idealne za visoke temperature.

pletenina | Autor: Instagram@michaelajacobs Instagram@michaelajacobs Kukičano pletivo i komadi izrađeni heklanjem svoj su najveći trenutak imali u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća. Tada su ručno rađeni komadi prvenstveno imali funkciju da zamijene odjeću izrađenu od sintetike, a postali su simbol hipi pokreta.

pleteni topovi | Autor: Bershka/Mango/Zara Bershka/Mango/Zara S lijeva na desno: Bershka top (139,90 kn), Mango top (169,90 kn), Zara top (299,90 kn)

Od topića, hlača, haljina pa sve do kupaćih kostima i velikih torbi, kukičani komadi dominirali su tim desetljećem. Čak i danas simboliziraju povratak prirodi i odabiru prirodnih materijala i stoga ne iznenađuje da se ovaj nostalgičan trend vratio na velika vrata.

pletenina | Autor: Instagram@tamika_fawcett Instagram@tamika_fawcett Inspiracija hipi pokretom i ludim sedamdesetima i dalje je vidljiva, ali je prilagođena današnjem vremenu i modernom dizajnu. Dodatna je prednost što se ovakvi komadi lako uparuju uz klasične traperice i sandale svih oblika, a pravi retro efekt najbolje ćeš postići uz sunčane naočale s velikim okvirima i velikom platnenom torbom ili cekerom.

pletene haljine | Autor: Stradivarius/Zara/Mango Stradivarius/Zara/Mango S lijeva na desno: Stradivarius haljina (199,90 kn), Zara haljina (499,90 kn), Mango mini haljina (549,00 kn)

Ponudom u trgovinama dominiraju mini pletene haljine koje su savršene za ljetnu vrevu, ali i topići svih dužina (i širina) koji se s lakoćom uklapaju u svaki stil. Naravno, nema ljeta bez kratkih hlačica, a kukičani šorcevi su prava oda sedamdesetima i podsjećaju nas na tadašnje djevojke u rolama s ekstremno puno volumena u kosi!

pletenina | Autor: Instagram@lana_yes Instagram@lana_yes

pletene kratke hlače | Autor: Mohito/Reserved/Zara Mohito/Reserved/Zara S lijeva na desno: Mohito kratke hlače (159,90 kn), Reserved kratke hlače (179,90 kn), Zara kratke hlače (129,90 kn)

Ljubiteljice modnih dodataka će također doći na svoje jer i uz samo jedan komad možete dobiti hipi dojam. Bez obzira na to hoće li odabir pasti na torbu, šareni šešir ili maramu za kosu ili pak čitav heklani look, ovi komadi idealni su za nadolazeće festivale, baš kao i za opuštene stylinge u kojima možeš bezbrižno uživati u ljetu.

pleteni dodaci | Autor: Mango/Mohito/Stradivarius Mango/Mohito/Stradivarius S lijeva na desno: Mango torbica (169,90 kn), Mohito obruč za kosu (79,90 kn), Stradivarius šešir (139,90 kn)

Photo: Instagram@michaelajacobs

Komentari 0