Moda

Ljetni modni moto: Samo lagano, što sporije

Lepršavo, od prirodnih materijala i svijetlo glavni je modni moto na žestokom suncu, koje ne trpi uske kombinacije

Nije čudo da se pri velikim vrućinama krećemo sporije - kad se odjeća zalijepi za kožu, onda mi dođe da uđem u prvi dućan i presvučem se. U nešto laganije. Dakle, traperice sam spremila u ormar, koji rijetko otvaram. Lagane haljine su “must have”, moj garderoba dizajner je vrućina. A ona kaže - “ne” rukavima, “ne” uskim hlačama i uskim majicama.

 | Autor: arhiva arhiva

Sve se zapravo svodi na šire, lagano, od prirodnih materijala i svakako - svijetlo. Svi znamo kako se crna ponaša na suncu, iako je volimo dvanaest mjeseci u godini. I tako, kad se sredim, sva lagana i lepršava, lakše je i na žestokom suncu. Ako zapeče, tu je uvijek mala termalna vodica. Doziram i blage puderaste tonove, svijetle, nježne, eterične.

 | Autor: arhiva arhiva

Ove sezone ti su božanstveni trendovi u znaku etno i cvjetnog motiva, razni vezovi krase tunike, a haljine imaju sitne detalje na rubovima i oko struka, na području kopčanja... Sve podsjeća na djecu cvijeća, na onaj ležeran život koji podrazumijeva svakodnevnu šetnju do plaže. Pa malo na kiosk po novine, pa malo na kavicu pod bambusovom strehom. Ili onim neodoljivim “light” plahtama. Osim haljina bez rukava na koje brijem u zadnje vrijeme, divni su mi i otvori na leđima, kad sve skupa drži tek par tanašnih trakica.

 | Autor: arhiva arhiva

Ove delikatne kreacije, ako imaju podstavu i nisu prozirne, dobre su mi i za klasičan, urbani dan. Naravno, u nabrijanim klimatiziranim dućanima stavim nešto na ramena - nabava špeceraja ovih je dana svježija nego ikad.

Photo: arhiva

Komentari 0